Издания / премиери

Премиера на романа "Небесен огън" от Георги Стоянов

14 февруари 2017 г., 18 часа, Културен център Тракарт - Пловдив

Премиера на романа "Небесен огън" от Георги Стоянов


◊ ПОКАНА

Издателство "Летера" - Пловдив,
има удоволствието да ви покани на

премиерата на романа „Небесен огън“ от Георги Стоянов.

Премиерата ще се състои на 14 февруари 2017 г. от 18 часа в културен център ТРАКАРТ.

Книгата представят Марин Кадиев и актьорът Петър Тосков.


"Небесен огън" представлява колоритна картина на нашето съвремие, видяно през погледа на неуспели хора, които обаче са съхранили в себе си човешкото начало. Главната героиня Дамяна е на преклонна възраст. Тя е жрица на дома, свято привързана към обичаи, двор, роднини. Заедно с мъжа си построяват хубава къща, в която обаче щастието не се заселва за дълго. Тя е принудена да живее под един покрив със своя внук Нойо, който отхвърля нейните житейски ценности. Против волята й разпродава имот, създаван от поколенията преди него. Една мечта осмисля съществуването му – да замине за чужбина и да забогатее. Когато идва тоя час, съдбата обаче решава друго...

През 2016 г. романът спечели проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.


Георги Стоянов има издадени над 25 заглавия – романи, повести, сборници с разкази, пиеси, публицистика. По-известни сред тях са: "Лесно щастие", "Грехът", "Любов на твоя праг", "Зъб от акула", "Разпятие", "Птиците и залезът", "Денят на крокодилите", "Черната роза", "Стомна с кладенчова вода", "Вятър от криле", "Усмивки и печал", "Обречени на самота", "Между изгрева и залеза" и др. Последната му мемоарна книга "Паметта на сърцето" е отличена с наградата на Съюза на българските писатели за 2015 г.

На кръглата си 85-годишнина Георги Стоянов предлага на читателите остро драматичния роман "Небесен огън".


Автор:
Издателство „Летера“
Публикация:
09.02.2017 г. 17:13
Посетено:
1280
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25088-premiera-na-romana-nebesen-ogan-ot-georgi-stoyanov