Издания / премиери

Среща с автограф с Христо Карастоянов и романа "Послепис" в Стара Загора

9 февруари 2017, 18:00 часа, Радио Стара Загора - фоайе

Среща с автограф с Христо Карастоянов и романа "Послепис" в Стара Загора


◊ ПОКАНА

Скъпи приятели, почитатели на писаното слово,

Екипът на Библиотека „Родина” ви кани с удоволствие на първата за годината проява от поредицата „Срещи с автограф”.

Съвместно с Издателска къща „Жанет 45” и Радио Стара Загора представяме романа-носталгия „Послепис” на писателя Христо Карастоянов.

Срещата ще се състои на 9 февруари, четвъртък, от 18:00 часа във фоайето на Радио Стара Загора.

Как в „Послепис” оживява споменът за знаковите години 1968-а и 1989-а, ще опише пред читателите литературният критик проф. Владимир Янев.

Входът е свободен, заповядайте!

 

Издател на новия роман на ямболския и всенароден писател Карастоянов отново е Божана Апостолова. Роденият в Тополовград през 1950 г. прозаик, заслужил дузина национални награди с предходния си роман „Една и съща нощ”, през последните години изостави напълно разказите, за да се обърне към първата си любов в белетристиката.

„Един изпуснат в новогодишната нощ влак събира четирима мъже, за да им припомни техните приятелства и предателства. Връща ги в годините на мъчителни влюбвания и небрежни разминавания, намерения и пропадания” – така от издателство „Жанет 45” са анонсирали новия роман на Карастоянов.

„Дори преди 10 ноември 1989 г. бях писал, че вече живеем в две Българии – столицата и всичко останало. Че ще започнем да си ходим на гости с визи, може би ще сложат преводачи, ще сложат вишки с картечници. Това разделение на столица и всичко останало е много опасно, особено за онези, които се занимава с литература”, добавя писателят.

Първата му публикация във вестник е карикатура, а първата му книга се нарича „Пропукан асфалт” и е издадена през 1981 г. Работил е като драматург, като директор на Кукления театър в Ямбол, сътрудничи на пресата. Автор е на 26 книги – белетристика, публицистика и поезия. Карастоянов има един син Тодор от брака си със София Карастоянова, както и внуци, един от които му е пълен съименик.

 


Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
06.02.2017 г. 13:08
Посетено:
893
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25063-sreshta-s-avtograf-s-hristo-karastoyanov-i-romana-poslepis-v-stara-zagora