Издания / премиери

Премиера на новото издание на Нов български университет "Къщите говорят"

9 февруари 2017 г., 15.00 ч., НБУ

Премиера на новото издание на Нов български университет "Къщите говорят"


◊ ПОКАНА

Център за книгата представя „Къщите говорят“ от Мариана Екимова-Мелнишка и Александър Геров на 9 февруари 2017 г. от 15.00 ч. в книжарницата на корпус 1 в Нов български университет.

Водещ на събитието е доц. д-р Соня Алексиева. Ето какво споделя тя:

„Представените житейски истории на десетки известни българи с техните професионални пътища и драми обогатяват първоначалното намерение на Мариана Екимова-Мелнишка да разкрие единствено съдбата на старите къщи. Личните посещения на градовете, обикалянето на домове-паметници, срещите с наследници или съвременници, познавали техните собственици, проучването из библиотеки и музеи - всичко това надгражда идеята на авторката само да покаже уникалните къщи като архитектурни образци или като знакови за българската история сгради.

Почти 300 авторски снимки на Александър Геров допълват по великолепен начин описанията на стотици къщи, разкриват красотата им и ги подреждат в паметта на градовете като картини на спомените. Посланието на „Къщите говорят“ е осмислено през призмата на съвременността, в диалог с отминалото време и поставя множество въпроси, отговор на които, за съжаление, и днешното време не дава...“


Мариана Екимова-Мелнишка е преводач, журналист и преподавател в НБУ по специализиран английски. Автор е на поредица пътеписи.

Доц. д-р Александър Н. Геров е математик-информатик, но с фотография се занимава още от ученик. Природата му е любима тема за снимки, а в сградите открива пейзажа на града.

Ако присъствате на представянето, може да се възползвате от 10% отстъпка при покупка.

С медийната подкрепа на "Аз чета".


Автор:
Център за книгата
Публикация:
02.02.2017 г. 16:00
Посетено:
1102
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/25045-premiera-na-novoto-izdanie-na-nov-balgarski-universitet-kashtite-govoryat