Издания / премиери

Премиера на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“

24 януари 2017, 18:00 ч., Книжарница „Хермес“, Централ - Пловдив

Премиера на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“


◊ ПОКАНА

На 19 януари със знака на Издателска къща „Хермес“ излиза луксозното издание „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“                                                         

Книгата се издава във връзка с 60-годишния юбилей на Соломон Паси, а неин съставител и редактор е Максим Минчев.

Официалната премиера на „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта, извън протокола“ ще се състои в град Пловдив на 24 януари (вторник) от 18,00 в Книжарница „Хермес“, Централ - ул. „Княз Александър I”, №43.

Заповядайте!



Максим Минчев: „В желанието си да сглобя тази книга имах три мощни съюзника. Привилегията да работя през по-голямата част от времето заедно със Соломон Паси. Паметта, запечатала дългия, но възторжен път на осъществените мечти и каузи. Убедеността, че събрани накуп, неговите позиции, мнения, коментари и идеи биха били не само интересни за хората, но и полезни за тези, които се занимават или смятат да се занимават с  политика."

Соломон Паси – между смелите идеи и успешната им реализация

Какво е общото между влизането на България в НАТО и един трабант? Между българското присъствие в Антарктида и Космоса и една неправителствена организация? Между членството в Европейския съюз и общото зарядно устройство за подвижните телефони? И въобще между смелите прогнози и последвалото ги неизбежно сбъдване?

Вероятно мнозина ще се досетят, че „общото“ най-много приляга на Соломон Паси. Един съвременен български политик, който безспорно можем да определим като един от най-нестандартните и в същото време най-успешните в най-новата ни история.

Тази книга ни припомня колко важно е в политиката да се служи на големи каузи, да се поставят високи летви, да се извършват непопулярни, но не и популистки действия за достигането на голямата цел. Тази книга по-скоро потвърждава, че смелите идеи в крайна сметка биват реализирани. Защото те са продукт на сериозна мисловна дейност, на мощна ерудиция, на висок ценз и най-вече на желанието да бъдат в услуга на държавата и обществото. В по-голямата част нещата, които Соломон Паси е предвидил, в крайна сметка са се случили или предстои да се случат. И това го нарежда сред онези личности, които кореспондират с въжделенията на света през ХХI век.
Максим Минчев



Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
20.01.2017 г. 15:05
Посетено:
1692
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24971-premiera-na-knigata-solomon-pasi-statii-mneniya-komentari-intervyuta-izvan-protokola