Издания / премиери

Представяне на книгата "Море на живите" от Александър Секулов

31 януари 2017, 19:00 ч., Камерна зала на Драматичен театър Пловдив

Представяне на книгата "Море на живите" от Александър Секулов


◊ ПОКАНА

Александър Секулов и издателство "Изток-Запад" Ви канят на
представянето на книгата "Море на живите"

Заповядайте на 31 януари (вторник) от 19:00 ч. в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив (ул. "Княз Александър I" 38).

"Сред толкова поезия, така уподобяваща драскотина по вода, дъх върху зимно стъкло, заешки следи в сняг, глас в изпусната слушалка, в която някой говори, но другия отдавна вече си е тръгнал – та сред цялата тази така мимолетна, скрежна, топяща се без следа словесност, дори по-скоро знак за словесност – държа последната стихосбирка на Александър Секулов и си мисля.

Мисля си за Поезията. За това, че тя е отказ от Смъртта, за това, че тя е апотеоз на Живота. Мисля си и за старите, мъдри, големи римски поети, които превръщаха Времето в Събеседник, Жената в Битие, а Битието обратно във Време, мисля си и за хекзаметричното стихосложение, с цезурата в средата, оставена за придихание на нас, читателите, когато изказваме високото Слово, мисля си и за това как думите следват автора според таланта му, как метафорите му са свободни, а не канарчета в кафез.

Мисля си... Прочетете тази книга. Зная, че ще си мислите за същото..."
Недялко Славов


Александър Секулов е написал романите „Гравьор на сънища“, „Господ слиза в Атина“, „Островът“, „Скитникът и синовете“. Пиесата му „Няма ток за електрическия стол“ печели наградата "Аскеер" за драматургия. Автор на поетични и есеистични книги.


Автор:
Издателство "Изток-Запад"
Публикация:
20.01.2017 г. 16:04
Посетено:
1645
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24966-predstavyane-na-knigata-more-na-zhivite-ot-aleksandar-sekulov