Издания / премиери

Представяне на новата фотокнига на Никола Михов Hello and Welcome to Paris

21 декември 2016, 19:00 ч., Cosmos coworking camp

Представяне на новата фотокнига на Никола Михов Hello and Welcome to Paris


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на новата фотокнига на Никола Михов Hello and Welcome to Paris

21 декември (сряда), 19:00 ч. Cosmos coworking camp
ул. "Ангел Кънчев" 3, София


Проектът на Никола Михов Hello and Welcome to Paris, заснет в дните след атентатите от 13 ноември, изследва начина, по който медиите формират образа на терора и го превръщат в продукт за масова консумация.

Книгата е номинирана за Dummy Award 2016 на най-големия фестивал за фотокниги Fotobookfestival Kassel, Германия, а премиерата е през юли 2016, по-време на фотографския фестивал Les Rencontres d'Arles, Франция.

Ha представянето в Cosmos coworking camp ще можете да купите книгата на специална цена. Тя е издадена в сътрудничество с ИК "Жанет 45", в лимитиран тираж от 200 номерирани и подписани бройки.


Никола Михов е роден в София през 1982 г. Неговата първа фотокнига Forget Your Past, (изд. "Жанет 45") попада в селекцията The best photobooks of the year на британското списание British Journal of Photography. За работата си по проекта е номиниран за Deutche Borse Photography prize (2014) - една от най-престижните награди в света на фотографията. Никола е съосновател на платформата за съвременна българска фотография Bulgarian Photography Now (www.bulgarianphotographynow.com)

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
19.12.2016 г. 15:27
Посетено:
1158
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24859-predstavyane-na-novata-fotokniga-na-nikola-mihov-hello-and-welcome-to-paris