Издания / премиери

Сборникът „Призвание Герой!“ с премиера в "Библиотеката", Пловдив

Пред пловдивчани ще бъдат представени три чисто нови книги-игри

◊ ПОКАНА

На 20 декември от 18.30 ч. в "Библиотеката" ще се състои премиерата на сборника с книги-игри „Призвание Герой!” 5. Всички пловдивчани са поканени в популярния клуб на "Лейди Странгфорд" №5, за да видят току-що отпечатания сборник. Той съдържа три книги-игри на млади български автори, които вече имат писателски опит в интерактивния жанр или извън него.

На събитието ще присъстват авторите на включените в книгата произведения и хора от издателския екип. Гостите ще имат възможност да се запознаят със съвременната интерактивна литература и инициативите на Сдружение „Книги-игри”. Прави впечатление, че единият автор е от Пловдив – Красимира Стоева, като това далеч не е първата й литературна изява.

Главен герой в трите книги-игри, които ще бъдат представени, е самият читател и от решенията му зависи дали краят на историята ще бъде успешен. Приключенията в сборника ще го потопят в мистичната атмосфера на древна Корея, ще го преведат през огнената пустиня Гоаба, а накрая ще го оставят да разгадае една мистерия дори без… собственото му тяло.

Сборникът „Призвание Герой!” излиза вече пета година и спомогна за възраждането на книгите-игри, които бяха изключително популярни в България през 90-те години. Създаденото през 2011 г. сдружение вече има публикувани интерактивни книги на двадесет автори, като освен български книги-игри, издава и произведения, преведени от английски, френски, руски и испански.


Автор:
Николай Николов
Публикация:
15.12.2016 г. 10:26
Етикети:
Пловдивпредставянекниги-игри
Библиотеката
Призвание Герой
Посетено:
901
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24834-sbornikat-prizvanie-geroy-s-premiera-v-bibliotekata-plovdiv