Издания / премиери

Премиера на стихосбирката "Дайни" от Калоян Праматаров

15 декември 2016, 17.00 часа, Сцена на културната програма на Панаира на книгата (НДК, ет. 3)

Премиера на стихосбирката "Дайни" от Калоян Праматаров


◊ ПОКАНА

Скъпи приятели,

Издателство СОНМ Ви кани на премиерата на стихосбирката „Дайни“ от Калоян Праматаров. Редактор на книгата е Марин Бодаков, рецензент Мирела Иванова, художник на корицата и илюстрации Веселин Праматаров.

В представянето на стихосбирката участие ще вземат проф. д-р Светлана Стойчева, преподавател по митология, фолклор и литература за деца в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”, доц. Ани Бурова, преподавател по „Славянски литератури“ в СУ „Климент Охридски“ и поетът Марин Бодаков.

Премиерата ще се състои на 15.12. 2016 от 17.00 часа, Сцена на културната програма на Панаир на книгата -  Национален дворец на културата, ет. 3, западно крило.


Стихосбирката „Дайни“ (изд. СОНМ, 2016) е вдъхновена от латвийските пейзажи и митологични персонажи. По думите на редактора Марин Бодаков „Тази книга е в равноправен диалог с модерната литература на европейския север и особено с метафоричните режими на Балтика. Обичам местата, породили страховитата понякога образност в поезията на Калоян Праматаров, и уверено твърдя, че той нанася нови нюанси в претворяването на магнетичния и исторически твърде противоречив латвийски пейзаж. Стихосбирката продължава необичайната доскоро северна тема в българската литература, като по дълбок и очарователен начин ни свързва с друга “малка” европейска култура. Нещо повече, тя превежда нейната медитативна сдържаност и драстична чистота на трескавия език на нашето южно всекидневие".


Заповядайте на премиерата на "Дайни" от Калоян Праматаров!


Автор:
Екип на издателство СОНМ
Публикация:
08.12.2016 г. 17:09
Посетено:
1056
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24781-premiera-na-stihosbirkata-dayni-ot-kaloyan-pramatarov