Издания / премиери

Премиера на романа „Пролуката” от Силвия Чалъкова

13 декември 2016 г., 18 часа, Клуб "Студио 5" - НДК

Премиера на романа „Пролуката” от Силвия Чалъкова


◊ ПОКАНА

На 13 декември 2016 г., вторник, в „Студио 5” в НДК ще се състои премиерата на „Пролуката” от Силвия Чалъкова – един роман, който разказва за живота на група артистични млади хора от поколението, родено през 80-те.

За “Пролуката” писателката Поли Муканова пише: "Романът на Силвия Чалъкова увлекателно ни потапя в света на надеждата и разрухата. Авторката сполучливо очертава една симптоматика на времето, в което живеем. Роман от плът и кръв, който се вписва уверено в традицията на доброто повествование.

Роман, който носи в себе си поезия. Дневник на поколението, което търси отговора на въпроса: Сън ли са мечтите за летене?

Между полета и смъртта пролуката проговаря…"

 

Силвия Чалъкова е родена на 17.11.1980 г. в град София. Завършва училище с изобразително изкуство, а после педагогика и българска филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2006 г. се дипломира в магистърска програма "Литературата - творческо писане" с Проект за роман „Пролуката”, а 9 години по-късно превръща проекта в роман. На 10-тата година, на организиран конкурс за роман за завършилите магистърска програма „Литературата – творческо писане” към факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски” „Пролуката” печели първо място.

Авторката има публикации в „Антология на младите български поети” (2007), „SMS-ПОЕЗИЯ” (2006), списание „Пламък”, книга " Без заглавие ". Лауреат е на няколко литературни конкурси с разказ. От 2006 г. работи като редактор, сценарист и автор към различни електронни (телевизия и интернет) и печатни медии. Професионалните й интереси са в сферите: „Здраве”, „Социални теми”, „Психология”, „Интервюта с известни личности”.


Заповядайте на премиерата на „Пролуката” от Силвия Чалъкова на 13 ноември от 18:00 ч. в музикален клуб „Студио 5” в НДК!


Автор:
Организаторите
Публикация:
06.12.2016 г. 17:20
Етикети:
романПремиера
Силвия Чалъкова
Пролуката
Посетено:
1715
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24760-premiera-na-romana-prolukata-ot-silviya-chalakova