Издания / премиери

Премиера на „Скитащи записки“ и „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ от Иван Драгоев

25 ноември 2016 г., 18:00 ч., Американски център на Столична библиотека

Премиера на „Скитащи записки“ и „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ от Иван Драгоев


◊ ПОКАНА

Американският център към Столична библиотека и издателство „Парадигма“ Ви канят на 25 ноември 2016 г., петък, от 18:00 часа на премиерата на книгата с есета  „Скитащи записки“ и на монографията „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ от Иван Драгоев.

Книгите ще представят Здравко Попов и Веселина Вачкова.

Авторът ще разкаже за скитанията си из Индия, Мароко, Египет и Испания и за обичта си към операта "Травиата".

 

◊ ЗА КНИГИТЕ

„Скитащи записки“ е сборник от есета, които са започвани, писани и написвани на път – сред екзотиката на индийските гари, в африканските кафенета, по френските и испанските пътища към Сантяго де Компостела. Размислите за културата, политиката и историята се преплитат с приключенията из тези екзотични места.

„Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ е оригинално изследване на тази безсмъртна оперна творба. Увлекателно и достъпно Иван Драгоев води читателя по пътищата за осмислянето на любовното чувство и го кара да се запита за своето място в тези толкова фини междуличностни отношения. Методологията следва митологичната схема за анализ на автора от „Мит и идентичност или защо Едип няма комплекс“ (2002).

 

◊ ЗА АВТОРА

Иван Драгоев е доктор по философия. Автор е на книгите „Мит и идентичност или защо Едип няма комплекс“ (2002), „Приключение и всекидневие“ (2004) и „Записките на един пилигрим“ (2005), „Скитащи записки“ (2016) „Митологичен прочит на „Травиата“ от Джузепе Верди“ (2016). Бил е гост-лектор в университетите Universidad Valencia, Universida de Murcia, Universida CEU San Pablo, Universida Politécnica, CEFIRE (Център за квалификация на преподаватели) – Испания, Universitñe du Temps libre et du citoyen – Франция. Научните му интереси са свързани в областта на Античността и екзистенциализма. В момента е преподавател в българското училище във Валенсия.

Автор:
Парадигма
Публикация:
21.11.2016 г. 11:03
Посетено:
1500
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24635-premiera-na-skitashti-zapiski-i-mitologichen-prochit-na-traviata-ot-dzhuzepe-verdi-ot-ivan-dragoev