Издания / премиери

Започна Националното литературно турне на писателя Емил Андреев

Емил Андреев ще представи "Нашата книга" в Пловдив, Русе, Велико Търново, Видин, Монтана и Враца

Започна Националното литературно турне на писателя Емил Андреев


◊ СЪБИТИЕТО

Стартът на Националното литературно турне на писателя Емил Андреев беше даден в град София
на 20 октомври. Датата е знакова, тъй като през 2016 година авторът има 20-годишен творчески юбилей.

Зала 7 на НДК се оказа тясна за стотиците приятели и почитатели на Емил Андреев, които бяха дошли на премиера, а станаха свидетели на истински спектакъл.

Вечерта беше открита от управителя на „Хермес“ - г-н Стойо Вартоломеев. Той каза, че не го учудва фактът, колко много хора са дошли тази вечер, тъй като „Емил Андреев е от писателите, които не само имат много почитатели, но и изключително успешно градят мостове между хората. Работейки с него, ние от „Хермес“ станахме приятели с много негови приятели от Търново, Русе, Видин и  Монтана, за което му благодарим.“
Г-н Вартоломеев пожела успех на „Нашата книга“ и разказа за предстоящото  Национално литературно турне на автора.

След управителя на „Хермес“ думата беше дадена на проф. Иван Станков – близък приятел на Емил Андреев, който в детайли познава творчеството му. Според проф. Станков Емил Андреев е един от най-добрите романисти на съвременната българска литература. В „Нашата книга“ е използвана много умело кинематографичната поетика, което прави романа жив и изключително въздействащ.

След Иван Станков в представянето се включи писателят Недялко Славов. Той шеговито сподели, че Емил Андреев му напомня на голям паяк, който стои в центъра на романовата мрежа и се забавлява докато дърпа нишките. Недялко Славов не скри и възхищението си от художествените качества на „Нашата книга“, както и от таланта на Емил Андреев да вкарва епизоди и случки, които се раждат в процеса на разказването. 

В атмосферата на „Нашата книга“ ни въведоха обичаните български актьори  Ани Пападопулу и Юлиан Вергов, които прочетоха избрани откъси.

В края на вечерта думата беше дадена на автора, който благодари на издателите си от „Хермес“ и на всички свои приятели и почитатели. Той поздрави гостите със страхотно изпълнение на група Uthentic. Управителят на „Хермес“ подари на Емил Андреев красива маркова писалка с пожелание за много разписани книги по време на предстоящото турне. Вечерта завърши с автографи и хубаво вино.


◊ ОЩЕ

След изключително успешната премиера на „Нашата книга“ в град София, почитателите на Емил Андреев в още шест български града ще имат възможността да видят и чуят на живо един от най-талантливите съвременни български писатели.

Заповядайте на премиерата на „Нашата книга“ и във вашия град:

Пловдив - 1 ноември, вторник, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“, Централ, ул. „Княз Александър I” 43

Русе - 2 ноември, сряда, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“, ул. „Александровска” 81

Велико Търново – 3 ноември, сряда, 18,00 часа, Книжарница „Хермес“, ул. „Васил Левски" 9

На 3 ноември от 15,00 часа Емил Андреев ще се срещне и със студенти филолози от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Очаквайте скоро повече информация за градовете Видин, Монтана и Враца!


Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
25.10.2016 г. 17:49
Посетено:
1214
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24441-zapochna-natsionalnoto-literaturno-turne-na-pisatelya-emil-andreev