Издания / премиери

Премиера на „Трилъри по женски“ от Боряна Дукова в София

25 октомври 2016, 18,30 ч., Greenwich Book Center

Премиера на „Трилъри по женски“ от Боряна Дукова в София


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес"
има удоволствието да Ви покани
на
премиерата на „Трилъри по женски“ от Боряна Дукова

в град София
 
Заповядайте на 25 октомври (вторник) от 18,30 ч.
в Greenwich Book Center, бул. „Витоша“ № 37

Книгата ще бъде представена от писателя Владимир Зарев. А обичаната актриса Латинка Петрова ще прочете подбрани откъси.


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

„Трилъри по женски“ са седем разказа със задъхан сюжет и неочакван край, следващи празничния календар на живота ни. Всяка история разплита загадката на едно престъпление. Всяка история неизменно ни среща с модерна млада жена и вълнуващия й свят от болки, страсти и надежди. Съдбите на героите се преплитат, а част от тях, преследвани от сенките на някои други персонажи, се събират в последния разказ и в новогодишната нощ.

Книгата носи духа на дамския психотрилър, в който криволиците на житейските съдби са описани в кинематографичен стил, запазена марка на авторката.


Боряна Дукова е испанистка и преводачка, която стъпва уверено в пътеката на българския криминален жанр и трилър. Автор е на романите „Кървава малага“, „Опасна монета“ и „Разкаянието на Диего“ (Първа награда за криминална книга „Атанас Мандаджиев“ за 2015 г.). През 2014 г. гостува на испанския фестивал за криминална литература „Семана негра“ в Хихон, където представя българския черен роман от последните двайсет години. Участва дейно в първия уикенд, посветен на литературата за престъпления „София ноар“, проведен през 2016 г. Вярва, че добрата литература се пише във всички жанрове.


Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
23.10.2016 г. 15:28
Посетено:
1345
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24431-premiera-na-trilari-po-zhenski-ot-boryana-dukova-v-sofiya