Издания / премиери

Премиера на книгата "Русе в стари снимки, документи и портрети"

20 октомври 2016 г., 19.00 ч., Културен център ВН

Премиера на книгата "Русе в стари снимки, документи и портрети"


◊ ПОКАНА

Премиера на книгата "Русе в стари снимки, документи и портрети"

20 октомври 2016 г., четвъртък, 19.00 ч.,
Културен център ВН - Русе, ул. „Добруджа”, 4


За историята и културата на Русе са написани десетки книги. Луксозното издание "Русе в стари снимки, документи и портрети" допълва от нов ракурс представата за „Малката Виена” през вековете, открива нови хоризонти пред читателите за визията на града.

Автори на книгата, издадена от Културен център ВН,  са специалистите от Държавен архив Русе: Тодор Билчев, Йордан Борисов и д-р Надежда Цветкова.

Документалният образ на Русе е конструиран от стотици фотосвидетелства  и документи, разположени в добре оформеното книжно пространство на 420-те страници. Зад всеки документ се крие важна за града история, откроен е стремежът на русенци непрекъснато да съзиждат, облагородяват и разкрасяват своето местообитаване. Снимките на фотографите: Франсоа Байер, Камерман, Христо Дашков, Агоп Каманджиян, Стефан Гелч, братя Маркарян и др. са запаметили много добре както случващото се в Русе, така и традицията градът да съхранява и обогатява европейския си дух и облик чрез фасадите на зданията. Прелиствайки стотиците страници и възхищавайки се на запазените фотографии, можем да направим обобщението, че книгата "Русе в стари снимки, документи и портрети" е възможност да общуваме с историята на града и да мислим за бъдещето на Русе, като най-европейския град в България.



Автор:
Никола Бенин
Публикация:
20.10.2016 г. 14:11
Етикети:
премиера на книга
документи и портрети
Русе в стари снимки
Културен център ВН
Посетено:
2335
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24408-premiera-na-knigata-ruse-v-stari-snimki-dokumenti-i-portreti