Издания / премиери

Премиера на "Нашата книга" от Емил Андреев

20 октомври 2016, 19:00 часа, Зала 7 на НДК

Премиера на "Нашата книга" от Емил Андреев


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес"
представя

"Нашата книга" от Емил Андреев

На 20 октомври със знака на Издателска къща „Хермес“ излиза романът „Нашата книга“ от писателя и сценарист Емил Андреев. В него, на фона на интригуващ сюжет, са разгледани много от проблемите, които разтърсиха съвременното общество. Сред тях са тероризмът, бежанската криза и нападенията, които стават все по-чести в нашия иначе цивилизован свят.

Ще успеят ли героите на Емил Андреев да пренесат българския дух през лабиринтите на съвременния живот?

Ще разберете, ако прочетете романа. Очаква ви много напрежение, мистика, жажда за справедливост и една спасителна любов!


• Официалната премиера на „Нашата книга“ ще бъде на 20 октомври (четвъртък) от 19,00 часа в зала 7 на НДК, ет. 5.

Очакваме Ви!◊ ЗА КНИГАТА

Александър Краев е известен писател, а Лора Дикова – успешна бизнесдама. Те са съученици, които не са се виждали 25 години. Той е необвързан, а тя – разведена, с голяма дъщеря. Прочела последния му скандален роман, Лора кани Сашо на среща и му поръчва да напише книга за българския дух. Дава му голяма сума в аванс. Сашо не иска парите, но знае, че ако откаже, може повече да не я види.

Същата вечер, малко след като си е тръгнала, правната кантора на Лора е взривена. Тя твърди, че е грешка, защото бизнесът й е чист и няма врагове. Сашо обаче не е сигурен. Скоро и тя се убеждава, че е под прицел. Двамата се опитват да открият причината. Тогава Лора си спомня, че нейна приятелка й е оставила затворен плик...

Действието на този изпълнен с напрежение роман гротеска се развива между София, Лондон и родното градче на героите. Мръсни тайни, една спасителна любов, мистика, лутане между надеждата и отчаянието, жажда за справедливост се преплитат на страниците на „Нашата книга“.


Отзиви:

Емил Андреев е последният български писател, който може да разказва чудеса, без да лъже.
Проф. Иван Станков

В романа си „Нашата книга“ Емил Андреев възкресява духа на Вазовите „Чичовци“, като възлага на героите си трудна мисия – да пренесат българския дух през лабиринтите на съвременния живот.
Стойо Вартоломеев

Писател, когото си струва да четеш и препрочиташ.
Мирча Картареску


◊ ЗА АВТОРА

Емил Андреев е роден на 1 септември 1956 г. в Лом. Завършил е университета „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Работил е като учител, журналист и преподавател. Андреев е автор на книгите: "Ломски разкази", "Късен сецесион", "Островът на пияниците", "Боби Блажения и Другия американец", романите "Стъклената река", "Проклятието на жабата" и др.

Емил Андреев е носител на награда ВИК ("Стъклената река", 2005 г.) и награда „Хеликон“ ("Проклятието на жабата", 2007 г.). Той е автор и на пиесите "Да убиеш премиер", "Иманяри", "Вълшебната лодка на Жъц". Неговият роман "Стъклената река" е екранизиран. Андреев е съсценарист и на телевизионните сериали "Под прикритие", "Четвърта власт" и др.

Произведения на Емил Андреев са превеждани на английски, полски, румънски, хърватски, украински, испански и други езици.


Автор: ИК "Хермес"
19.10.2016 г. 16:52
Посетено: 1636
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24404-premiera-na-nashata-kniga-ot-emil-andreev