Издания / премиери

Илиян Любомиров представя „Лято“ в 10 града

Турнето започна от Пловдив

Илиян Любомиров представя „Лято“ в 10 града


◊ СЪБИТИЕТО

Илиян Любомиров представя „Лято“ в 10 града

На 14 октомври Илиян Любомиров, по-известен на своите читатели като Августин Господинов и автор на страницата Letter of Flesh, представи новата си поетична книга „Лято” (ИК „Жанет 45”) в клуб „Библиотеката“, Пловдив. Така започва есенното турне на Илиян Любомиров с новата му поетична книга „Лято“.

Вижте пълната програма:

14.10., 20 ч. Пловдив, клуб „Библиотеката“; ул. "Лейди Странгфорд" 5

15.10., 20 ч. Пазарджик - кафе клуб SP, ул. "Георги Бенковски" 46

17.10., 20 ч. Казанлък - Bellezza caffe, ул. "Отец Паисий" 2А

18.10., 20 ч. Бургас - Бар без име, (Държавна опера Бургас)

19.10., 20 ч. Варна – в очакване/ следете fb "Letters of flesh"

20.10., 19.30 ч. Русе – книжарница "Хеликон", ул. "Александровска" 50

21.10., 20 ч. Велико Търново - бар "Хипстър", ул. "Поп Матей Преображенски" 2

22.10., 20 ч. Ловеч - Кафе МАРИОН, пл. "Тодор Кирков"

23.10., 20 ч. Благоевград - бар "Мемо", ул. "Сандо и Петър Китанови" 8

24.10., 20 ч. Дупница - кафе Бариста, ул. "Свети Иван Рилски" 1 (ГУМ)


Зад гърба си Илиян Любомиров има издадена една стихосбирка - "Нощта е действие”, която пожъна безпрецедентен успех и се превърна в най-продаваната у нас поетична книга от български автор за последните години, като по този начин върна интереса на младите хора към поезията и към съвременната българска литература като цяло.

Негови стихотворения са публикувани в Литературен вестник, Октрита литература, списание „Страница”, „Liternet”, „Klaxon Press Journal”, „Море” и други, както и в редица списания за литература във Великобритания, сред които „Raceme” и „Modern Poetry in Translation”. Превеждан и издаван е на английски, немски, испански, френски, иврит.

През изминалата година беше номиниран за всички най-престижни поетични награди у нас, сред които „Иван Николов”, „Славейкова награда”, Награда на литературен клуб „Перото” за развитие на литературния контекст в страната, като спечели и голямата награда за дебют „Южна пролет”.


За „Лято“

„Все още много Ерос, все още съвсем малко Танатос. Ту плътен и материален щрих, ту екстатичен възклик на душата. Поезия на удивлението от света. Илиян Любомиров. С хищната наблюдателност на поетичния талант. С дарбата да улови мига, да трансформира реалността в метафора, да превърне сетивния образ на жената във всемирна вселюбов. Обичам този поет на Лятото. Връща ми празника на Битието.“

Недялко Славов


„Харесвам писането на Илиян. Лекота, надмогваща лекотата. Удоволствие от възможната лекота на битието. Навсякъде удоволствие: писането; думите са можене; любовта е неопасно лятна... Щастливост в чакането, но и в непримирението! Блажено разположен сред леността на лятото, показва себе си толкова, колкото се отразява в огледалото за една цигара време. Огледалото е просто врата. Отворена.“

„Засилката си я бива.“

Екатерина Йосифова

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
17.10.2016 г. 13:20
Посетено:
1748
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24381-iliyan-lyubomirov-predstavya-lyato-v-10-grada