Издания / премиери

Представяне на книгата на Карина Галвес „Епицентър“

17 октомври 2016, 18 ч., Унгарски културен институт

Представяне на книгата на Карина Галвес „Епицентър“


◊ ПОКАНА

Издателство „Скалино“ и Унгарският културен институт Ви канят на поетично-музикална вечер в понеделник, 17 октомври, от 18 ч. в пространството на Институт Балаши в София (ул. „Аксаков“ 16) и премиера на  двуезичната стихосбирка „Епицентър“ на еквадорската поетеса Карина Галвес.

Книгата с 21 нейни стихотворения на испански и в българския превод на Маргарита Тодорова ще представи поетесата Димана Иванова. Авторката Карина Галвес, която също така е автор на песни, и мелодичен сопран, ще изпълни няколко известни и обичани в цял свят песни, а на китарата ще бъде Симеон Германов.

Софийската премиера на тази книга с избрани стихотворения ще се случи в Унгарския културен институт по покана на неговия директор г-жа Дьорди Димитров, а европейското поетично турне на Карина Галвес започва именно на 17 октомври в София и ще продължи този месец в Братислава и в Прага.

Вход: свободен

Начало: 18 ч.


Карина Галвес е еквадорско-американска поетеса, родена през 1964 г. в Гуаякил, Еквадор. Първата ѝ двуезична книга Poetry and Songs от 1995 г. е с нейни стихотворения и песни на английски и испански език. През 1996 и 1998, две нейни стихотворения, включени и в тази лична антология – “Poem for my Mother” and “Eres el Comienzo y el Final de mi Poesía”, печелят второ място на годишното Латиноамериканско поетическо състезание, организирано от Casa de la Cultura в Лонг Бийч, Калифорния. От 1984 г. до 2012 г. тя живее в Калифорния, САЩ, след което се установява в Еквадор, откъдето обикаля страната и Латинска Америка, за да представя своите поетически спектакли в стар стил, дантели и копринени одежди. Карина Галвес е автор и на песни, детски стихотворения, кратки разкази за деца и монолози. Нейни произведения са публикувани в различни антологии и електронни издания в Аржентина, Боливия, Бразилия, Ел Салвадор, Испания, Колумбия, Мексико, Румъния, САЩ, Словакия, Чили.

 


Автор:
Изд. Скалино
Публикация:
13.10.2016 г. 13:54
Посетено:
1330
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24370-predstavyane-na-knigata-na-karina-galves-epitsentar