Издания / премиери

Среща с френската писателка Карол Фив и представяне на сборника с нейни разкази "Когато станем щастливи"

13 октомври 2016 г., 18.00 ч., Ориндж Център

Среща с френската писателка Карол Фив и представяне на сборника с нейни разкази "Когато станем щастливи"


◊ ПОКАНА

Издателство СОНМ Ви кани на среща с френската писателка Карол Фив и представяне на българското издание на сборника с нейни разкази "Когато станем щастливи"
, превод от френски Тодорка Минева, корица и илюстрации Борис Праматаров.

Книгата е част от проекта „Разказът – един пренебрегван жанр“, подкрепен от програма „Креативна Европа“ на ЕС.

Заповядайте на 13 октомври 2016 г., четвъртък, от 18.00 ч. в Ориндж Център, ет. 4, ул. "Граф Игнатиев" 18.


Книгата ще представи писателят Чавдар Ценов.


Карол Фив (*1971) е съвременна френска писателка и художничка. Бакалавър по философия и магистър по пластични изкуства, от 2012 г. тя се отдава изцяло на писането. Авторка е на три романа: „Живот като на кино“ (бълг. изд. 2014), „Неделя е и нямам нищо общо“ (2015) и „Камий Клодел“ (2015), и на няколко детски книжки: „До полата на мама“ (2012), „Спи ли учителката в училище“ (2014) и др.

„Когато станем щастливи“ (2010) е сборник с тридесет и един кратки текста, в които тридесет и един разказвачи повече или по-малко съзнателно разказват преиначените си истории, прикривайки зад привидно жизнерадостното си говорене тъжни истини, понякога патетични, друг път изкривени. Перверзен „пигмалион“, жертва на насилие, която отрича това, циничен шеф, малтретирана жена или сприхава възрастна – всички те описват някаква измислена реалност, зад която прозира една или друга истина, прикрита от обичайната употреба на езика. Така лъжата се превръща в крайна проява на потиснатото отчаяние в едно общество, съсредоточено над съблюдаването на нормалността и привидната успешност.Очакваме Ви на 13 октомври 2016 г., четвъртък, от 18.00 ч. в Ориндж Център.


Автор: Издателство СОНМ
07.10.2016 г. 14:56
Посетено: 1151
Етикети: разкази, сборник, премиера на книга, Издателство СОНМ, Когато станем щастливи, Карол Фив
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24324-sreshta-s-frenskata-pisatelka-karol-fiv-i-predstavyane-na-sbornika-s-neyni-razkazi-kogato-stanem-shtastlivi