Издания / премиери

Премиера на "От Калифорния до Стълпище. Историята на един емигрант"

31 август 2016, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото” - НДК

Премиера на "От Калифорния до Стълпище. Историята на един емигрант"


◊ ПОКАНА

Премиера на книгата "От Калифорния до Стълпище. Историята на един емигрант" от Любен Рабчев

На 31 август ще ви срещнем с една необикновена личност, с един „богат и преуспял” човек, сбъднал детската си мечта в Америка, за да направи втори съдбовен избор половин век по-късно – да се завърне в родината си.

„Дългото завръщане е неизбежно, ако прокуденият беглец започне да се „рее между земята и небето“. Да търси спокойствие и смисъл между два бряга - тук и отвъд океана... Освен ако не изгради своя стълба към небето.”

Любен Рабчев е роден през 1942 г. в с. Бяла Черква, Търновско. От малък изпитвал непримиримост към режима - мечтата му била да избяга през Югославия... Когато разбира, че приятелката му е бременна, вместо да се стресне, се сдобива с кураж. Една затворническа кола ги отвежда към емигрантски лагер край Виена. Шест месеца по-късно в градчето Аамщатен в Горна Австрия се ражда дъщеря му Албена. Така започва одисеята на автора, белязана от множество превратности с различен знак.

Близо петдесет години след като емигрира в САЩ, Рабчев се връща в България и създава винарско-хотелския комплекс „Седем поколения“ в с. Мечка, на брега на Дунав. Как и защо взема това решение, ще научите от самия него. Като прочетете историята му.

Очакваме ви на 31 август в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”. Книгата и авторът ще бъдат представени от Раймонд Вагенщайн.


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
26.08.2016 г. 18:31
Етикети:
премиера на книгаИздателство Колибри
От Калифорния до Стълпище
Любен Рабчев
Посетено:
1709
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/24081-premiera-na-ot-kaliforniya-do-stalpishte-istoriyata-na-edin-emigrant