Издания / премиери

„Бяло сладко”, или неразказаната история на Бялото братство

Премиера на новата книга на Димитър Шумналиев - 13 юли, 19 часа, Литературен клуб "Перото"

„Бяло сладко”, или неразказаната история на Бялото братство


◊ ПОКАНА

Вечерта на 13 юли обещава една необичайна среща – с новата книга на Димитър Шумналиев. Този път хартията е с дъх на бяло сладко, миналото не пречи на любовта (поне се опитва), а от едно писмо ще потече съдбата на стенографката Ру – лошото на изпитанията е, че винаги предстоят.

Пръв по рода си художествен прочит на Бялото братство, романът носи изкусителното заглавие „Бяло сладко” и ще бъде представен на 13 юли от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Имал ли е дъщеря Петър Дънов? Какво можем да научим за него от архива на личната му стенографка? Димитър Шумналиев е създал увлекателен, четивен, всепоглъщащ роман за една личност, която винаги е предизвиквала интерес. Своеобразна мистификация, в която препратките и привидностите са много, а сигурният извод един – доброто се нуждае от дом.

Димитър Шумналиев едва ли се нуждае от представяне. Дългогодишен журналист и писател, той е автор на десетки книги, превеждани на английски, руски, немски, френски и други езици. За сборника „Влюбени разкази" получава авторитетната литературна награда „Балканика" за 2004 година. Носител е на Голямата награда за литература на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Дали човечеството и занапред ще си отглежда митове? Не се и съмняваме. Очертава се не просто премиера на книга, а оживена дискусия, не я пропускайте.

Откъси от книгата ще прочете актьорът Любомир Младенов. Приготвили сме ви много изненади - все бели и сладки.

Заповядайте на 13 юли в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”.
 
Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
12.07.2016 г. 18:16
Посетено:
1938
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23943-byalo-sladko-ili-nerazkazanata-istoriya-na-byaloto-bratstvo