Издания / премиери

Излезе новият Алманах „Златоструй“

Издание за литература, критика и изкуство

Излезе новият Алманах „Златоструй“


◊ В НОВИЯ БРОЙ

Излезе от печат Алманахът за литература, критика и изкуство “Златоструй”. Сборникът на Дружеството на писателите в Шумен е 20-ти по ред. Новата книжка е посветена на два юбилея - 100 години от рождението поета Иван Пейчев и на художника Любен Петков.

Освен стихове на Иван Пейчев и репродукции на Любен Петков, на страниците на изданието читателите ще открият стихове от Борислав Геронтиев – последният носител на Националната награда за лирика “Иван Пейчев“. В сборника са поместени работи на младата поетеса Илина Желязкова, чиято първа книга излезе с финансовата подкрепа на Борислав Геронтиев. За първи път в “Златоструй” са поместени творби на Лили Христова от Бургас. Сред интересните четива е текста на проф. Христо Трендафилов “Покръстване и кръщене на княз Борис и цар Симеон” и пътеписа на Евдокия Борисова.

В книжка 20-та на “Златоструй” са поместени творби и на шуменските автори Виолета Кънчева, Веселин Касчиев, Владислав Христов, Антонин Горчев, Даниела Друмева, Галина Михайлова, Антоний Петров и др.

 

Автор:
Публикация:
08.07.2016 г. 23:49
Етикети:
изкуствокритикалитература
Алманах Златоструй
Посетено:
1448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23930-izleze-noviyat-almanah-zlatostruy