Издания / премиери

Лондонски емоции в „50 нюанса с Иво“, въпреки Брекзит-а

Премиера на книгата - 6 юли 2016, 19:00 часа, Литературен клуб „Перото“ - НДК

Лондонски емоции в „50 нюанса с Иво“, въпреки Брекзит-а


◊ ПОКАНА

Журналистът и писател Иво Тодоров представя новата си книга – поетичния сборник „50 нюанса с Иво“. Проектът излиза от печат само няколко дни след като Англия гласува за излизане от Европейския съюз. Лондон е любимият европейски град на автора – корицата на книгата е лондонска: двуетажен автобус със снимка на писателя минава по Westminster Bridge, Big Ben e на заден план. Иво Тодоров описва различни местни знакови фигури – гарваните от Tower Hill, катериците от St. James Park, статуята на Ерос на Piccadilly Circus.

Заглавието е закачка с нашумялата книга, по която беше направен и филм, „50 нюанса сиво“, заради сходното изписване на кирилица.

„Нюансите на нашите чувства мога да бъдат 5, 50 или 5 милиона. Когато разумът и сърцето се срещнат, разбираме смисъла на човешкото съществуване“, коментира Иво Тодоров, „Не сме ние, ако не изпитваме емоции и вълнение.“

За премиерата на своята книга Иво Тодоров очаква видео послание от актрисата Дакота Джонсън, която изпълнява главната женска роля в „50 нюанса сиво“, свързал се е с нея през социалните мрежи.

Представянето на книгата ще бъде на 6 юли от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ в НДК. Освен поезия ще звучи и много музика с изпълнения на поп певицата Преслава Пейчева и хип хоп изпълнителя KNAS. На премиерата на книгата за пръв път в София ще бъде прожектиран клипът към стихотворението „Двама: True Love“, който е реализиран в Брюксел, Брюж и Париж, както и трейлърът на късометражния филм, които Иво Тодоров снима в момента по свой разказ - The Man Who Feared Fatherhood.


Автор:
Организаторите
Публикация:
05.07.2016 г. 16:24
Посетено:
1135
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23915-londonski-emotsii-v-50-nyuansa-s-ivo-vapreki-brekzit-a