Издания / премиери

„Завихряне”, едно откровение на Вера Петрова

Премиера на книгата в Литературен клуб "Перото" на 21 юни от 19 часа

„Завихряне”, едно откровение на Вера Петрова


◊ ПОКАНА

Неслучайно сме избрали 21 юни, най-безбрежния ден в годината, за да ви въвлечем във вихър от благотворни вибрации с Вера Петрова. И да ви доближим, поне мъничко, до висшата мъдрост на лекото сърце...

За значението на тази дата ще ни разкаже Марк Елми, изследовател от Гватемала, астролог по системата на древните календари на маите, удостоен със званието Пазител на дните.

„Завихряне” ще бъде представена от Иглика Трифонова, която владее до съвършенство магията на образите.

В обкръжението на деца от Странджанския край великолепната Снежина Петрова ще ни потопи в един необикновен, ефирно чист диалог с Любовта.

Очаква ви забележително слайдшоу със снимки от пирамидите в Босна и Латинска Америка. За вълшебната атмосфера в литературен клуб „Перото” ще допринесат авторката на корицата и илюстрациите в „Завихряне” - Сара Христова, и странджанските деца, които ще продават благотворително саморъчно направени сувенири.

Всички заедно, в някой момент от вечерта, все ще се заслушаме в тишината. Сигурно ще успеем да доловим кръг от невидими присъствия наоколо. И ще чуем песен, която звучи само за нас.


Не пътепис, а откровение. Не сборник с импресии, а импулс за живот. Така може да се определи тази необикновена книга, чието оформление я превръща в истинско бижу.

„Завихряне“ ще ви приласкае още с първите си редове - с покана да споделите церемонията на маите за посрещането на новия земен цикъл на 21 декември 2012 г. на свещената пирамида Чичен Ица. Оттам авторката ще ви поведе на пътешествие из магични места – пирамиди, и не само – по цялата земя: Мексико, Гватемала, Аризона, Колумбия, Индия, Босна и Странджа. Героите на Вера са хора, които не се срещат всеки ден: откриватели, духовни учители, шамани, племенни вождове... А посоката на пътешествието е винаги една и съща – навътре в себе си, там където се раждат чувството за свързаност с Вселената и мъдростта на сърцето.

Вера Петрова е любител на пирамиди и някога повече пътешественичка, сега повече пишеща. Някога преподавател в университет, сега доброволец за смислени каузи. Някога преводач на художествена литература на италиански, сега на български. Някога и сега: майка на две дъщери, жител на две страни, автор на две книги. „Хубаво е някой да застане пред теб и спокойно да обори основните стълбове на конвенционалното мислене с научни примери и доказателства. Не само е хубаво, направо стопля душата”, уверява ни Вера Петрова.


Заповядайте в Литературен клуб „Перото” на 21 юни точно в 19:00 часа.
Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
19.06.2016 г. 18:30
Етикети:
Посетено:
1415
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23809-zavihryane-edno-otkrovenie-na-vera-petrova