Издания / премиери

Жоел Дикер представя новия си роман в София

Премиера на „Книга за Балтиморови” - 20 юни 2016, 19:30 ч., Литературен клуб „Перото”, НДК

Жоел Дикер представя новия си роман в София


◊ ПОКАНА

За нас е изключително удоволствие да Ви поканим на среща с Жоел Дикер, чудото на съвременната швейцарска проза, по повод българското издание на новия му роман – „Книга за Балтиморови”. Ще посрещнем писателя на 20 юни в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Водещ на събитието: Георги Ангелов.

След феноменалния успех на „Истината за случая „Хари Куебърт” Дикер затвърждава таланта си със завладяващата семейна сага „Книга за Балтиморови”. Оригиналното издание превзе френските книжарници в началото на октомври 2015-а, а информацията за продажбите е красноречива: за по-малко от 3 месеца са реализирани над 500 000 екземпляра.

„Книга за Балтиморови” проследява съдбата на двата клона от рода Голдман – Балтимор и Монклер, и предлага още по-проникновено изследване на вече познатите ни персонажи. Осем години след драматичния развой на събитията в „Истината за случая „Хари Куебърт” Маркъс Голдман сменя зимен Ню Йорк за тропическия климат на Бока Ратон, Флорида, където се залавя за работа върху следващия си роман. Този път решава да разкаже историята на собственото си семейство.

Жоел Дикер е роден в Женева през 1985 г. Дебютният му роман, „Последните дни на нашите бащи”, получава Наградата на женевските писатели през 2010 година. През 2012 г. излиза бестселърът „Истината за случая „Хари Куебърт”, от който са продадени над 3 милиона екземпляра, включително в България. За него Дикер печели последователно Наградата за призвание „Блюстейн-Бланше”, Голямата награда за роман на Френската академия и Награда „Гонкур” на гимназистите. Сред основните теми на творчеството му е алхимията на писателския труд, магическото превръщане на преживяното, на спомените, мислите и емоциите в история, по-жива от самия живот.

Очакваме Ви на 20 юни в 19:30 ч. в Литературен клуб „Перото” в Националния дворец на културата!


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
19.06.2016 г. 15:36
Етикети:
Посетено:
1607
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23806-zhoel-diker-predstavya-noviya-si-roman-v-sofiya