Издания / премиери

Премиера на сборника с разкази "Отец Константин и госпожа Любов" от Мира Папо

22 юни 2016, 18.30 ч., Книжарница "Сиела" - Пловдив

Премиера на сборника с разкази "Отец Константин и госпожа Любов" от Мира Папо


◊ ПОКАНА

Мира Папо, Книжарница "Сиела" - Пловдив и
Сдружение "Грижа за хората в неравностойно положение" Ви канят на

премиера на "Отец Константин и госпожа Любов" - сборник с разкази от Мира Папо

Книгата ще представи Антон Баев

Ще можете да се запознаете и с други книги на авторката: "Индия - жребият на Св. Апостол Тома" и "Наркоман по лекарско предписание”


Заповядайте на 22 юни, сряда, от 18.30 ч. в Книжарница "Сиела",
МОЛ "Пловдив", ет. 3, ул. "Перущица" № 8


Мира Папо е родена на 24 август 1971 г в Пловдив. Завършила е ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност Начална училищна педагогика. В продължение на около 10 г. е работила като учителка. След това става църковен певец и клисар. Написала е още "Индия - жребият на Св. Апостол Тома" и "Наркоман по лекарско предписание. Предстои издаването на "Чудотворните икони на Света Богородица". В момента пише криминално-битов роман.

Сборникът с разкази "Отец Константин и госпожа Любов" се състои от три цикъла: "Отец Константин се бори с дявола", "Госпожа Любов се бори със злото" и "Три разказа на госпожа Любов за Любовта". Общо 21 разказа. Действието се развива главно в църквата "Свето Възнесение Господне" и около нея - един свят изпълнен с житейски драми, трагедии и трагикомедии, с клюки и интриги, с много страсти, любови и омрази, колоритни образи и шеметни обрати. "Не е необходимо да фантазираш, казва Мира Папо, просто седни в църквата и записвай. Тук най-често идват хора, които са загубили и последната си надежда." Тримата герои отец Константин, госпожа Любов и клисарката леля Ренате, заедно или поотделно, присъстват в почти всички разкази.

В книгата се преплитат различни стилове, като в първия цикъл има повече елементи на религиозно-битов хумор (ще се смеете с глас), а във втория и третия цикъл героите все по-често прескачат в сферата на магическия реализъм, озарени от всеопрощаващата доброта и яркото чувство за хумор на авторката.




Автор:
Организаторите
Публикация:
18.06.2016 г. 16:22
Етикети:
Пловдивразказипремиера на книгаМира Папо
Отец Константин и госпожа Любов
Посетено:
2091
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23797-premiera-na-sbornika-s-razkazi-otets-konstantin-i-gospozha-lyubov-ot-mira-papo