Издания / премиери

Премиера на „Любовни истории от Вавилонската библиотека”

15 юни 2016, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото”, НДК.

Премиера на „Любовни истории от Вавилонската библиотека”


◊ ПОКАНА

За нас е изключително удоволствие да Ви поканим на представянето на „Любовни истории от Вавилонската библиотека” – новата книга на Валери Стефанов.

Заповядайте на 15 юни от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

„Любовни истории от Вавилонската библиотека“ извежда прочутата библейска любовна драма през специфичните художествени светове на шестима велики писатели на двайсети век – Ярослав Хашек, Франц Кафка, Андрей Платонов, Хорхе Луис Борхес, Джеръм Д. Селинджър и Робърт М. Пърсиг. Тези разкази са наречени „любовни“, но вие можете да ги наречете и другояче. Например истории за насилие. Истории за безчестие, страдание и плач. Истории за прегръщане на една непредпазливо разголена жена. Истории за спасяване на оцелялото... Всъщност историята е идентична на себе си, но разказите за нея непрекъснато се множат. А се множат, „защото никога не е достатъчно да знаем какво се е случило. Длъжни сме да упорстваме и да разберем защо едни неща са се случили, а други – не.”

Валери Стефанов е професор по история на българската литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор на филологическите науки. Автор е на петнайсет литературоведски книги, в т.ч. „Лабиринтите на смисъла“, „Литературната институция“, „Участта Вавилон“, „Българска литература ХХ век“, „Българска словесна култура“, „Дяволът“ и „Четирима автори на „Дон Кихот“. През 2004 г. издава първия си роман – „Изгубените магарета“. Носител е на наградата „Южна пролет“ за първа критическа книга, наградата на Сдружение на българските писатели за критическата книга „Творбата – място в света“, наградата на София за романа „Някой отдолу“, наградата „Рицар на книгата“ на Асоциация „Българска книга“ и други отличия.


Очакваме Ви на 15 юни в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

„Любовни истории от Вавилонската библиотека” ще бъде представена от проф. д-р Стоян Атанасов, катедра „Романистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Фрагменти от книгата ще прочете актьорът Валентин Ганев.



Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
13.06.2016 г. 13:32
Етикети:
премиера на книгаВалери Стефановиздателство Колибри
Любовни истории от Вавилонската библиотека
Посетено:
1332
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23759-premiera-na-lyubovni-istorii-ot-vavilonskata-biblioteka