Издания / премиери

Антология „Как спасяваме света“

Ново издание в поредицата "Човешката библиотека" - произведения на автори на възраст от 6 до 27 години

Антология „Как спасяваме света“


◊ СЪБИТИЕТО

Поредица „Човешката библиотека“ порасна с новото си, 22-ро издание – антологията „Как спасяваме света“. Разказите, размислите и стиховете в нея съживяват детското желание да мечтаем. И ни вливат сили, за да сбъдваме мечтите си. И ни насърчават да съзряваме, без да губим връзката с началото си – с онова дете, за което светът е винаги нов и винаги готов за спасяване... или просто опознаване и приключения.

„Как спасяваме света“ поема щафетата от антологията „За спасяването на света“ и събира текстове, отличени в миналогодишния Копнеж за растящо творчество. Младите автори (на възраст от 6 до 27) сами решаваха какво да вложат в „свят“ и как да подходят към „спасяваме“. „Свят“ означава целият ни Космос – но и всяко живо същество. Спасяваме природата; или някоя общност; или отношенията ни с другите; или ценностите, заради които си заслужава да живеем. Понякога дори „спасяваме“ – със смигване и смушкване…

Антологията излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Както другите издания на Човешката библиотека тя няма дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.

Ако обичате да четете, а за празника никой не ви е изненадал с подходящ подарък, смело си поискайте „Как спасяваме света“ от имейла на Човешката библиотека. Нейните Чобити ще ви я дарят от сърце – споделената радост е умножена радост.

За повече: 
http://choveshkata.net/blog/?p=5927


Автор:
Екип на Човешката библиотека
Публикация:
01.06.2016 г. 14:55
Посетено:
933
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23699-antologiya-kak-spasyavame-sveta