Издания / премиери

Йенс Кристиан Грьондал пристига за премиерата на „Тишина през октомври”

Йенс Кристиан Грьондал пристига за премиерата на „Тишина през октомври”


◊ ПОКАНА

За нас е изключително удоволствие да ви поканим на среща с един от най-значимите съвременни датски творци - Йенс Кристиан Грьондал! Срещата с автора на „Тишина през октомври” ще се състои на 28 май, събота, от 15:00 ч. в Литературен клуб „Перото”, НДК.

Авторът ще бъде представен от д-р Надежда Михайлова - ръководител на Център за научни изследвания и информация „Ханс Кристиан Андерсен”.

Неговите майсторски, психологически плътни романи са преведени в десетки страни по света, а колекцията от награди и положителни рецензии е свидетелство, че талантът му се радва на признание както от критиката, така и от широката публика. Сравнението с Пруст и техниката „поток на съзнанието” се налага от само себе си, без да накърнява самобитността на датския новелист. „Тишина през октомври” е първият роман на Йенс Кристиан Грьондал, преведен в САЩ. Брилянтен разказ за капана на равносметките, за сложните отношения в рамките на двойката и умението да се преоткриваме, за неизлечимата склонност към контрол върху другия и различните представи за лоялност.

Не пропускайте премиерата на „Тишина през октомври” в присъствието на автора на 28 май, събота, от 15:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Събитието е част от XXI Салон на изкуствата. Гостуването на писателя у нас се осъществява по покана на издателство „Колибри”, със съдействието на програма „Творческа Европа“ и Danish Art Foundation.


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
26.05.2016 г. 18:19
Етикети:
срещапремиера на книгаИздателство Колибри
Тишина през октомври
Йенс Кристиан Грьондал
Посетено:
801
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23660-yens-kristian-gryondal-pristiga-za-premierata-na-tishina-prez-oktomvri