Издания / премиери

Нов брой на сп. Bravacasa

май 2006

Нов брой на сп. Bravacasa
◊ СЪБИТИЕТО

Vintage: Колко струват старите неща?

Списание BRAVACASA България разкрива очарованието на винтидж атмосферата.


◊ ПОВЕЧЕ

В юнския брой на Bravacasa спомените от различни десетилетия продължават съществуването си като винтидж предмети, мебели и атмосфера в три интериора. Семейни реликви и секъндхенд находки - в София. Във Флоренция – одухотворен интериор събира имената на големи дизайнери и антикварни предмети, купени от вехтошари. В Сидни англичанка смесва спомените от родната си Англия с културата на аборигените.

Другите интериори в броя
Спомените оживяват и в троянското село Терзийско. Съживена къща получава градска душа – кристал, полилеи и джаз, заобиколени от черги, полици и менци. А под знака на бялото, след преустройство, е създаден модерен български интериор на 80 кв.м с много светлина без компромиси с удобството, на арх. Димитър Славчев и арх. Даниела Топалова. Гарет Девоналд Смит е щастлив човек. Освен, че паркира пред вратата си, което е рядък шанс в Лондон, майсторът на слънца живее в дом от лъчи. Обиколката из Лондон продължава в дом с две лица – after eight – примерът за джорджианска елегантност отвън се оказва модерен дом отвътре.

Тенденции и Lifestyle
Тенденциите в този брой насочват вниманието към керамика, кориан, пластмаса и естествени влакна – четирите материала между традицията и бъдещето са в основата на съвременните мебели.

От изтънчения вкус на шведската култура до строгостта на финландския архитект Алвар Аалто Северът диктува своя стил – фотосесия на мебели и аксесоари от Скандинавия. Отново тапетите са на мода – по-пъстри, по-разнообразни от всякога!

Още в Lifestyle – пътешествие до остров Бали без плаж и ярки коктейли. Цветя по чиниите – как го правят в Париж... И малко за духа на градинското парти.

Останалите акценти в юнския брой на BRAVACASA:
· Бележки по хладилника
Летните детски лагери; с какво и как да поддържаме дървените мебели у дома; как да пием чиста вода от чешмата и да не се изненадваме, ако ни поканят на open house.;
· Преглед
1. Преглед на смесителите, или батериите, както ги наричаме;
2. Преглед на външните настилки
· Зеленото пространство - Как се засаждат дърветата и какво да знаем за това
· Еко – Девет вида минерална вода
· Антиквариат - малки керамични фигурки,  хумел до хумел

Автор:
Люба Златева
Публикация:
01.06.2006 г. 15:07
Етикети:
Посетено:
1130
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2363-nov-broy-na-sp-bravacasa