Издания / премиери

Премиера в Пловдив на "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?" от Константин Трендафилов

На 19 май 2016 от 19.30 ч. в Библиотеката

Премиера в Пловдив на "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?" от Константин Трендафилов


◊ ПОКАНА

Дългоочакваното представяне в Пловдив на дебютната стихосбирката на Константин Трендафилов - "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?" е на 19 май 2016, четвъртък, от 19.30 ч. в Библиотеката, ул. "Лейди Странгфорд" 5.

На представянето ще имате възможността да чуете как авторът на "Мърлявият блог на един спретнат човек" чете стихотворения от книгата, а след това ще можете да се запознаете с него лично и той да надпише Вашата книга.

• На 20.05 от 12 до 13 ч. Константин Трендафилов ще бъде VIP книжар в книжарница "Хеликон" Пловдив - Център. За да Ви каже той какво чете, отидете в книжарницата на ул. „Княз Александър I“ 29.

* * *

"Чувам, че сме били последното свободно поколение на Земята. Дали е така, не зная, но зная друго – краят на света винаги се отлага от Поезията и от Поетите. Радвам се за тази прекрасна книга и за този така талантлив млад човек, Константин Трендафилов. Добре дошъл в невидимата Съпротива на стиховете, Поете!"
Недялко Славов

"За любовта, когато тя се връща към нормалната телесна температура. Без много-много прилагателни, но пък с предостатъчно тайни глаголи. Когато краят идва преди началото, с широк жест и тиха болка. Край Константин Трендафилов подскачат малките демончета на узряващите чувства – и в тази дебютна книга ние чуваме техните разговори."
Марин Бодаков


Из "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?"
Константин Трендафилов

През моите пръсти
твоите пръсти
пишат
на моята клавиатура –
твоите отпечатъци
остават.

Аз помня.
Ти – също.
Но само през моите спомени
твоите спомени
си го признават.






Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
18.05.2016 г. 16:38
Посетено:
3189
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23600-premiera-v-plovdiv-na-za-kogo-se-seshtash-kogato-se-seshtash-za-nyakogo-ot-konstantin-trendafilov