Издания / премиери

Докторантските четения на НБУ в CEEOL

Докторантските четения на НБУ в CEEOL


Нов български университет, като партньор на онлайн библиотека „Central and Eastern European Online Library“ (CEEOL), включва трето научно периодично издание в електронния ресурс. Добавен е брой 1 от 2014 г. на „Докторантски четения”, ISSN 1313-4094 (Print).

Изданието се публикува от департамент „Изкуствознание и история на културата” от 2007 г. като резултат от едноименен форум, представящ съвместните усилия на докторанти и научни ръководители. Съставителите, от създаването му до сега, проф. д-р Ирина Генова и доц. д-р Оксана Минаева, споделят във въведението през 2009 г., че „Докторантските четения“ получават своеобразен облик на „опитно поле“ за младите изследователи, че са възможност за натрупване на умения за представяне на идеи и научноизследователски резултати в контекста на развиващото се образование.  

CEEOL осигурява достъп до научни списания и електронни книги в областта на хуманитарните и социалните науки. Цялото съдържание или е от Централна, Източна и Югоизточна Европа или се отнася за тази част от света. В момента базата данни включва 1224 заглавия списания, като българските са 66. Освен Нов български университет ползватели на базата данни у нас са Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Американски университет, гр. Благоевград. Данните са публикувани на страниците на електронния ресурс.


Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
10.05.2016 г. 12:27
Посетено:
1077
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23513-doktorantskite-cheteniya-na-nbu-v-ceeol