Издания / премиери

Премиера на „Летенето е изкусителна примамка“ от Анка Николова

3 май 2016 г., 18.00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Премиера на „Летенето е изкусителна примамка“ от Анка Николова


◊ ПОКАНА

Издателство "Кибеа" има удоволствието да ви покани на премиерата на „Летенето е изкусителна примамка“ от Анка Николова!

Книгата ще представят Красимир Георгиев, писател, преводач, издател, собственик на издателство „Фльорир“, и Яна Шанова, автор на стоихосбирката „Неспокойни везни“.

С участието на актьорите Ирина Първанова-Раши и Борислав Дойчинов.

В стиховете си Анка Николова споделя, че писането е най-интересното занимание в живота, а всеки написан ред е късче от големия пъзел на неразгадания свят, в който живеем и всеки ден се опитваме да разберем.

„Стиховете й трансформират стандартната ни представа за поезия. Лиризмът им, преминал през ситата на интелектуализма, отсява каквато и да е фалшива нотка на сълзливост и приповдигната сантименталност, които понякога се приемат за визитна картичка на поезията.

В „базата данни“ няма развихреност на чувствата, но има посята буря, предизвикателство към интелекта, широта на кройката и много други параметри, на пръв поглед извън поетичната настройка на човешката душа.”
Велчо Велев


Анка Николова започва да пише като репортер и редактор във вестник „Орбита“. Автор е на  многобройни публикации в печата, сътрудничи на Българската национална телевизия и Българското национално радио. Била е заместник-главен редактор на вестник „АБВ“ и на списание „24 Карата“, редактор в списание „Вик“ и в издателство „Гея Либрис“.

Преводач е на повече от десет книги за деца и възрастни и отговорен редактор е на алманаха „България 20 век“. Член е на Съюза на българските журналисти.

Зад псевдонима Анка Николова ще откриете редактора на „Кибеа“ Иванка Николова. Редактира и превежда книги на издателството от основаването му до днес.

Редактор е на десетки издания като „Пътят на България“ от Димитър Съсълов, „Владетели на България“ от проф. Милчо Лалков,  „Платото“ от Владимир Свинтила, „Блага Димитрова. Дневник на едно приятелство“ от Мария Антонова, „От облак на облак“ от Георги Бранев, „Мотивация и личност“ на Ейбрахам Маслоу, „Джонатан Ливингстън Чайката“ на Ричард Бах, „Първият телефонен разговор с небето“ от Мич Албом, „Книга на рекордите на Гинес“, „Болестта като път“, „Пилешка супа за душата“, книги на Едуард де Боно, д-р Джоузеф Мърфи, Луис Хей, Барбара Рен, и много други автори и заглавия, които Издателство „Кибеа“ предлага на българските читатели в продължение на повече от две десетилетия.


Заповядайте на премиерата на „Летенето е изкусителна примамка“ от Анка Николова!


3 май 2016 г. (вторник), 18.00 ч.

Литературен клуб "Перото"
Национален дворец на ку
лтурата,
бул. „България“ 1, София
Автор:
Изд. "Кибеа"
Публикация:
27.04.2016 г. 13:55
Посетено:
1366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23451-premiera-na-leteneto-e-izkusitelna-primamka-ot-anka-nikolova