Издания / премиери

Представяне на новото издание на „Сонети” от Шекспир

23 април 2016, 19:00 часа, Литературен клуб „Перото”, НДК

Представяне на новото издание на „Сонети” от Шекспир


◊ ПОКАНА

Издателство „Колибри” има честта и удоволствието да Ви покани на официалното представяне на новото издание на „Сонети” от Шекспир навръх Международния ден на книгата и авторското право.

Събитието ще се състои на 23 април в литературен клуб „Перото” от 19:00 ч., с участието на изтъкнати български творци, общественици и ценители на класическото изкуство.

400 години от смъртта на Уилям Шекспир! Сто петдесетте и четири сонета на Шекспир остават образец на изящната литературна форма, едно от чудесата на литературното наследство на човечеството. От четири века насам те са обект на множество прочити и преводи и не са престанали да омагьосват читателите, да вълнуват критиката със своята красота и загадъчност. Луксозното двуезично издание излиза във великолепния превод на Кирил Кадийски и се посвещава на тази паметна годишнина.

Очакваме Ви на 23 април в 19:00 часа в литературен клуб „Перото”, НДК. Нека посветим това празнично събитие на неоспоримия Шекспиров гений и на Сонетите като върховен израз на елизабетинското поетическо изкуство.

За превода на Сонетите ще говорят: проф. д-р Людмил Димитров, Факултет по славянски филологии, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, автор на послеслова към изданието, и проф. д-р Ст. Атанасов, катедра „Романистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Сонети от новото издание ще прочетат видни български творци и общественици: Мирoслава Кацарова, Красимира Кузманова, Мирослав Боршош, Севда Шишманова, Марий Росен, Катерина Хапсали, Искра Ангелова, Симеон Лютаков, Ива Дойчинова, Валентин Ганев, Богдана Трифонова, Симеон Колев.

За нежния музикален акомпанимент ще се погрижи арфистката Анжела Маджарова. Предвидена е елегантна почерпка, очакват ви и други изненади!

Заповядайте!

 
Автор: Издателство Колибри
18.04.2016 г. 16:07
Посетено: 551
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23373-predstavyane-na-novoto-izdanie-na-soneti-ot-shekspir