Издания / премиери

Премиера на „Екс орбита“ от Васил Георгиев

21 април 2016, 18:30 ч., Литературен клуб „Перото“, НДК

Премиера на „Екс орбита“ от Васил Георгиев


◊ ПОКАНА

Издателска къща "Хермес"
има удоволствието да Ви покани на

премиерата на „Екс орбита“ от Васил Георгиев в София

Книгата ще представи Йордан Ефтимов.

Заповядайте на 21 април (четвъртък) от 18,30 ч.
в Литературен клуб „Перото“, НДКЗа автора:

Васил Георгиев
е роден през 1975 г. в София. Завършва право в СУ „Св. св. Климент Охридски“ през 2001 г. През 2008 г. защитава докторска дисертация в областта на правото на Европейския съюз. Работи като адвокат и преподавател по правни науки. Автор  е на сборниците „Будистки плаж“ (2008), „Уличник“ (2010) и „Деград“ (2011), както и на романа „Апарат“ (2013).  
   
Първият сборник с разкази на Васил Георгиев – „Будистки плаж“ е номиниран за наградата „Хеликон“ за 2009 г. и е един от фаворитите за спечелването й. Вторият сборник на Васил Георгиев – „Уличник. Истории на софийските улици“ е номиниран за Националната литературна награда „Христо Г. Данов“ за българска книга на 2010 г.  През 2011 г. „Деград” беше отличен с престижната награда „Хеликон“. А през 2013 „Апарат“ стана „Български роман на годината“ на Фонд „13 века България”.   
   
Новата книга на Васил Георгиев е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.


Авторът за романа:


2097 година

Пемпо и Марион се качват на велосипедите си, за да отидат и разберат какво е останало от къщата на прабаба им и прадядо им. В Самоград, в края на държавата, в онзи изолиран район, за който не се чува нищо или поне нищо добро.

В автономния град Марион изчезва, а Пемпо е отвлечен от трансменталистите – организация, която цели да спаси човечеството, като възсъедини човека с отдавна забравения Разум.

„Екс орбита“ е иронична антиутопия, към която ни тласкат съвременната масова култура и политика. В същото време „Екс орбита“ е увлекателен и динамичен биопънк роман.

А какво представлява „екс орбита“? Състояние на просветление? На нирвана? На връзка с Висшата сила? С коя Висша сила – Бог, Несъзнаваното или нещо още по-неясно? Заповядайте в книгата – тя е моето интелектуално предизвикателство към вас. Заповядайте на премиерата на „Екс орбита“ -
21 април (четвъртък) от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“, НДК
        
Очакваме Ви!
Автор: ИК "Хермес"
15.04.2016 г. 16:51
Посетено: 811
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23361-premiera-na-eks-orbita-ot-vasil-georgiev