Издания / премиери

Още едно издание на НБУ в CEEOL

Том V и том VI на „Антропологични изследвания”

Още едно издание на НБУ в CEEOL


Нов български университет, като партньор на онлайн библиотека „Central and Eastern European Online Library“ (CEEOL), включва второ научно периодично издание в електронния ресурс. Добавени са том V и том VI на „Антропологични изследвания”, ISSN 1311-5189 (Print).

Изданието се публикува от департамент „Антропология” от 2000 г. Сред целите му са представяне на водещи идеи в антропологията, резултати от проекти на департамента, млади изследователи и други. 

В предговора на том VI доц. д-р Магдалена Елчинова пише „редакционният  екип се стреми да поддържа висока информативност на сборника и да повишава неговата диалогичност”. Председател на редакционния екип е проф. Богдан Богданов, а в колегията участват проф. Пламен Бочков, доц. д-р Цвете Лазова, доц. д-р Магдалена Елчинова и д-р Евгения Кръстева-Благоева.

CEEOL осигурява достъп до научни списания и електронни книги в областта на хуманитарните и социалните науки. Цялото съдържание или е от Централна, Източна и Югоизточна Европа или се отнася за тази част от света. В момента базата данни включва 1 217 периодични издания, като българските са повече от 60, архивираните броеве са 21 855, а статиите 301 734.

Гудрун Виртц, ръководител на Източноевропейския отдел на държавната библиотека в Мюнхен казва, че базата данни съдържа „много малки неизвестни, но много интересни списания, които не принадлежат към големите англо-американски и немски издания, които всеки познава” и я определя като „истинско съкровище“. Думите ѝ са публикувани в статията на Анита Щрекер „Osteuropa fängt in Oberrad an” във „Frankfurter Rundschau“ на 21 март 2007 г. Според нея това е доказателство, че създателите на CEEOL имат истински интерес към съдържанието.


Автор:
НБУ Библиотека
Публикация:
06.04.2016 г. 14:12
Етикети:
библиотекаНБУCEEOL
онлайн библиотека
Антропологични изследвания
Посетено:
1066
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23277-oshte-edno-izdanie-na-nbu-v-ceeol