Издания / премиери

Премиера на романа „С череша се задави косът” от Людмил Тодоров

7 април 2016, 19 часа, Литературен клуб "Перото" - НДК

Премиера на романа „С череша се задави косът” от Людмил Тодоров


◊ ПОКАНА

Издателство „Колибри” ви кани на премиерата на книгата „С череша се задави косът” на 7 април в Литературен клуб „Перото” – НДК!

С участието на Кристин Димитрова, която първа ще разлисти страниците на най-пролетния роман на Людмил Тодоров. Сам авторът ще прочете откъс от него.

Людмил Тодоров остава верен на фината си наблюдателност и неизбродимите теми за човешката идентичност и бягството от реалността, за всичко онова, което бълбука под тривиалната повърхност на ежедневното, за душевния хаос като контрапункт на обществения ритъм. Тук на фокус е любовта в едно от необичайните й превъплъщения. Едновременно невинна и дръзка, тази история е оцветена с неочаквано напрежение и проникната с хумор – понякога тънък и добронамерен, друг път преливащ в ненатрапчива социална ирония.

„Идеята дойде от изповедта на моя позната, която в ранното си детство се чувствала толкова пренебрегната и самотна след раждането на своя брат, че се опитала да го убие“
, споделя авторът. От тази добре позната ситуация на детска ревност той придърпва нишката на сюжета – увлекателен разказ за сложните отношения между брат и сестра, за раздалечаването и нежното докосване на уязвимите им светове.

Очакваме ви на 7 април в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото” в НДК.

Предвиждаме елегантен комплимент за всеки, който си купи новия роман на Людмил Тодоров по време на премиерата. :)
 

Автор: Издателство Колибри
06.04.2016 г. 14:02
Посетено: 724
Етикети: Людмил Тодоров, премиера на книга, Издателство Колибри, С череша се задави косът
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23276-premiera-na-romana-s-cheresha-se-zadavi-kosat-ot-lyudmil-todorov