Издания / премиери

Премиера на „Перлите на Ади Ландау” - майсторски дебют на Соня Тодорова

23 март 2016, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото” – НДК

Премиера на „Перлите на Ади Ландау” - майсторски дебют на Соня Тодорова


◊ ПОКАНА

С изключително удоволствие Ви каним на премиерата на „Перлите на Ади Ландау”, дебютния роман на Соня Тодорова! Събитието ще се състои на 23 март в Литературен клуб „Перото” – НДК в присъствието на авторката и мнозина нейни съмишленици, почитатели и партньори.

Соня Тодорова е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. В момента работи като преводач и автор на свободна практика.

Сигурно си спомняте нейния „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София”, едно задъхано и остроумно четиво, съчетаващо удоволствието от сърфирането по страниците с неудоволствието от сърфирането из софийските улици.

Сега Соня Тодорова предлага на вниманието ни първия си роман. Завладяващ разказ за суровия ритъм на времето, който неусетно разменя ролите на героите и жертвите. Размисъл за страха и за свободната воля – волята да запазиш себе си, дори когато си понесен от неудържимия масов поток. За свободния избор в различните му проявления, които рядко са оцветени само в бяло или само в черно. Една увличаща, просветлена и безмилостно четивна книга, която ще ви принуди да се вгледате в отражението си в огледалото.

За книгата ще говори Светлозар Желев, Директор на НЦК. Ще имаме удоволствието да слушаме Цветелина Чендова и френския рокаджия Bastien Baz Limited Gaisne.

Ще присъстват и „истинските хора" зад някои от гласовете в книгата: г-жа Соня Аструкова и г-жа Жожана Сергеенкова.

С участието на Касиел Ноа Ашер, Йосиф Шамли и фрагменти от романа.

Всеки, който закупи книгата в рамките на литературната премиера, ще се сдобие с подарък - жълта пеперуда. Не е необходимо да имате отношение към любимите насекоми на Набоков, нито към жълтия цвят или филца. Понякога липсата на логика в подаръците е най-ценното им качество, подсказва романът на Соня.

Очакваме ви на 23 март в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото” – НДК!

Автор: Издателство Колибри
20.03.2016 г. 16:36
Посетено: 833
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/23160-premiera-na-perlite-na-adi-landau-maystorski-debyut-na-sonya-todorova