Издания / премиери

Представяне на сборника „Изследване на културната памет, културното наследство и идентичности“ в ИЕФЕМ - БАН

Част от семинара „Етнология на социализма и постсоциализма“

Представяне на сборника „Изследване на културната памет, културното наследство и идентичности“ в ИЕФЕМ - БАН


◊ ПОКАНА

На 1 март 2016 г. от 17:00 часа в зала 19 на ул. „Московска 6А“ ще бъде представен сборникът „Изследване на културната памет, културното наследство и идентичности “.

Представянето е част от семинара „Етнология на социализма и постсоциализма“, организиран от едноименната секция на ИЕФЕМ – БАН.

Сборникът, със съставители доц. д-р Ана Лулева и доц. д-р Иванка Петрова, представя статии на докторанти, постдокторанти и млади учени, членове на интердисциплинарен проект, разработван в ИЕФЕМ – БАН в периода юли 2013 – юли 2015 г. Авторите са перспективни млади изследователи от различни дисциплини: етнология, фолклористика, музеология, изкуствознание, музикознание, работещи в една актуална научна сфера – изследванията на културната памет и културното наследство.

Представените в сборника теми са разнообразни по съдържание: функционирането на колективната памет в съвременността, процесите на конструиране и използване на културното наследство, ролята на съвременните музеи като медии, връзките на наследството с културния туризъм, създаването на места на паметта, музикалното фолклорно наследство в сферата на образованието, конструирането на идентичности чрез потребление и определени стилове на живот, конструирането на транснационална идентичност на трудовите мигранти и др.

Сборникът ще бъде представен от доц. д-р Валентина Васева и доц. д-р Валентина Ганева-Райчева. Съдържанието на сборника можете да видите тук.

Заповядайте!



Автор:
Петър Кърджилов, ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
25.02.2016 г. 20:06
Етикети:
ИК Гутенбергсборниксеминарпредставяне на книгаИЕФЕМ - БАН
културното наследство и идентичности
Изследване на културната памет
Посетено:
1835
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22986-predstavyane-na-sbornika-izsledvane-na-kulturnata-pamet-kulturnoto-nasledstvo-i-identichnosti-v-iefem-ban