Издания / премиери

Петър Чухов чете в Литературен салон „Spirt & Spirit“

Представяне на книгата „Сбогуване с нарцисизма”

Петър Чухов чете в Литературен салон „Spirt & Spirit“


◊ СЪБИТИЕТО

Литературен салон „Spirt & Spirit“ и ИК "Жанет 45"
представят
 
Петър Чухов и поетичната му книга "Сбогуване с нарцисизма”

16 февруари 2016, вторник, 19 ч.
Пловдив, клуб Петното на Роршах, ул. "Йоаким Груев" 36

"Все едно си там" всеки вторник от 19.15 ч. с http://artlive.bg/
и записите в рубриката Четене 
http://artlive.bg/videos?tag=Четене


◊ ЗА КНИГАТА

„Сбогуване с нарцисизма” (издадена от ИК "Жанет 45") е тринадесетата книга на Чухов. Тя е разделена на две части – „Любовна херостратегия” и „Ябълка в огледалото” – и съдържа стихотворения, писани през последните години, някои от които са печелили национални награди за поезия като „В полите на Витоша”, „Магията Любов”, „Славейкова награда” и др. Авторът досега има издадени още девет стихосбирки, две томчета с проза и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно рок групата Гологан, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок LaText, с която представя стиховете си.

„Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува.”
Марин Бодаков

„В кратките мигове на осенение, когато този неумолим хирург – времето – прави разрез в сърцето, любовта, душата и мислите, поетът стои с игла и конец от думи и само той успява да надзърне какво има в дъното на разреза, преди да се опита да го зашие, за да ни го подари като стих. Ако ви се прииска някой ден да се сбогувате с нарцисизма и да се върнете в хармонията, прочетете поетичните видения в новата книга на Петър Чухов. Може и да се разпознаете в някое от тях и да намерите рецептата!”
Аксиния Михайлова


>>> Налични книги от автора в "Книгосвят" - Петър Чухов.
Автор: ИК Жанет 45
10.02.2016 г. 23:25
Посетено: 808
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22889-petar-chuhov-chete-v-literaturen-salon-spirt-spirit