Издания / премиери

Истинската история на Освобождението

Пролетен Международен панаир на книгата

Истинската история на Освобождението


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на “Истинската история на Освобождението” - нова книга на проф. Божидар Димитров.


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

25 май 2006 г. от 15 ч.
Национален дворец на културата, фоайе “Изток”


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

“Един от трайните митове в обществото ни прокламира, че България е възстановена само и единствено в резултат на Руско-турската война 1877-1878 г. Но историческите факти сочат, че възстановяването на българската държава, първо, не е и не може да бъде еднократен акт и, второ, няма начин да стане без участието на българския народ или на българското общество” – пише проф. Божидар Димитров в  “Истинската история на Освобождението”.

Изданието съдържа 192 цветни илюстрации, които характеризират периода на националното ни освобождение: литографии, картини, фотоси на исторически паметници.

Книгите на Божидар Димитров, издадени от фондация КОМ и ИК “Ни плюс”, можете да намерите на щанд № 81, на третия етаж, източно крило, по време на Пролетния панаир на книгата. Сред тях са “Разказ за историята на България”, “Седемте древни цивилизаци” на български и на английски език, както и бестселъра – “12 мита в българската история”, който достигна тираж от 27 000 броя  до този момент и е 62 седмици в челните места на класациите за най-продавани книги.
Автор:
Аделина Данкова
Публикация:
22.05.2006 г. 14:29
Посетено:
802
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2285-istinskata-istoriya-na-osvobozhdenieto