Издания / премиери

Силвия Томова гостува в Пазарджик с романа "Печатарят"

29 януари 2016, 18.00 ч., КнигАрт Кафе

Силвия Томова гостува в Пазарджик с романа "Печатарят"


◊ ПОКАНА

КнигАрт и
Издателство "Жанет 45"

представят

Силвия Томова
и нейния нов роман "Печатарят"


29 януари 2016, петък, 18.00 ч.
КнигАрт Кафе, бул. "България" № 25, Пазарджик
(в сградата на Читалище "Виделина")

Очакваме Ви!
 

Силвия Томова е автор на два сборника с разкази („Добър ден, Р.“, „Черни маслини и двама мъже“) и на романите „Кожа“ и „Тит от Никомедия“. Носител е на първа награда от Националния конкурс за къс разказ „Рашко Сугарев“ (2007) и приза „Книга на годината“ на академия „Либер“ (2010). Нейни разкази са превеждани на хърватски, полски и белоруски. Премиерата на „Тит от Никомедия“ на сръбски език през 2013 г. стана част от културната програма по отбелязването на 1700 години от подписването на Миланския едикт в гр. Ниш. „Печатарят“ е третият роман на Силвия Томова, с който тя категорично утвърждава мястото си в съвременната българска литература.

„Появата на „Печатарят“ запълва празнотата на нещо, което аз знам, че липсва много отдавна. Авторката създава чувство на доверие, че всичко, което е описала, е истина. Тя събужда любопитство и любов към хората, които са живели преди нас. Силвия Томова съживява едно далечно време и създава един човечен исторически роман. Тази книга е пътеводна звезда по път, по който си заслужава да вървим.“
Акад. Антон Дончев

"Сериозен исторически роман, който ни пренася в едни от най-тъмните за България години, за да възкреси от мрака на XVI век образа на българина Яков Крайков, ренесансов човек и първият български печатар. Оскъдна фактология? Мисията невъзможна? Не и за талантливото перо на Силвия Томова, чиято емпатия одухотворява пред очите ни един „просветен и смел мъж“ в невероятната атмосфера на Венеция. Мистерия и драма, потопени в красиво повествование."
София НестороваАвтор: ИК Жанет 45
26.01.2016 г. 16:58
Посетено: 1042
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22807-silviya-tomova-gostuva-v-pazardzhik-s-romana-pechataryat