Издания / премиери

Миглена Николчина гостува на Литературен салон „Spirt &Spirit“

Представяне на книгата „Билет за Вега“

Миглена Николчина гостува на Литературен салон „Spirt &Spirit“


◊ СЪБИТИЕТО

Литературен салон „Spirt & Spirit“ и ИК "Жанет 45"
представят

Миглена Николчина и книгата „Билет за Вега“

26 януари 2016, вторник, 19 ч.
Пловдив, клуб "Петното на Роршах", ул. "Йоаким Груев"

"Все едно си там" всеки вторник от 19.15 ч. с http://artlive.bg/ и записите в рубриката Четене http://artlive.bg/videos?tag=Четене

Проф. Миглена Николчина ще гостува и в ЕГ "Пловдив", като това ще бъде първото за 2016 година събитие от поредица предстоящи срещи с деца и младежи в Пловдив. Разговорът с проф. Николчина с ученици от ЕГ "Пловдив" открива "Младият Пловдив чете 2016". В момента се работи по изготвянето на цялостна литературна програма с участието на детски градини, училища и университети, които желаят да се включат. Основни организатори са Издателство Жанет 45 и НБ "Иван Вазов".  Повече информация ще бъде публикувана до дни на страницата на www.janet45.com и НБ "Иван Вазов" с информация как може да се включи в инициативата.


◊ ЗА КНИГАТА

"Билет за Вега" е сборник за заобикалянето на страха от себе си - "древен и неунищожим като самата съдба". Поглед отвъд градината на детството, към космоса и към превръщането в голям. Свободата от желанията като избягване на страданието - благородна истина или просто страх?
Васил Георгиев

Езикът на тези разкази е мек и плътен, като водите на Дунава пренася читателя в свят, в който въображението има име и форма и може да бъде докоснато, магията е част от всекидневието, а любовта е като отхапан плод - никога цялостна, но носеща мимолетна ситост. "Всичко е живо" - казва една героиня, а водата промърморва в отговор: "билибом-балалом".
Емануил А. Видински

Разкази за израстването, за превъплъщенията на детето в жена през съня на годините, в които единствено въображението се оказва вярната сплав, удържаща реалността.
Емилия Дворянова


Автор: ИК Жанет 45
23.01.2016 г. 17:30
Посетено: 729
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22792-miglena-nikolchina-gostuva-na-literaturen-salon-spirt-spirit