Издания / премиери

Представяне на книгите "Полъх от Вардарския юг" и "Равда през горнилото на времето" от Иван Бабев

17 декември 2015 г., 16.00 ч., Национален етнографски музей – БАН

Представяне на книгите "Полъх от Вардарския юг" и "Равда през горнилото на времето" от Иван Бабев


◊ ПОКАНА

На 17 декември 2015 г. от 16.00 часа в зала 19 на Националния етнографски музей – БАН ще бъдат представени книгите на Иван Бабев -  "Полъх от Вардарския юг" и "Равда през горнилото на времето". 
     
Авторът е завършил ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност история. Защитил е дипломна работа с приносен  характер на тема "Историко-етнографско проучване на бежанците от Ениджевардарския край".

Иван Бабев е един от инициаторите и учредителите на Македонско дружество "Вардарско слънце" – гр. Несебър, председател на Клуба на потомците на бежанците от Македония "Памет" и съпредседател на Македонското културно-благотворително братство "Тодор Александров" в гр. Несебър.  
 
Книгите са посветени на историческото и етнокултурното наследство на българите от Беломорска Македония.

На тържеството след представянето ще бъдат изпълнени автентични песни от Долновардарско от групата за изворен фолклор "Вардарка" при Народно читалище "Гоце Делчев - 1943 г." – с. Равда, община Несебър.

Очакваме Ви!

Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
16.12.2015 г. 15:55
Етикети:
Иван Бабевпредставяне на книгиИЕФЕМ - БАН
историческо наследство
Беломорска Македония
Посетено:
1139
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22633-predstavyane-na-knigite-polah-ot-vardarskiya-yug-i-ravda-prez-gorniloto-na-vremeto-ot-ivan-babev