Издания / премиери

„Нощта на скорпиона“ – двадесета книга в поредица „Човешката библиотека“

Дебютният роман на Мария Гюзелева получи отличие в Конкурса за български фентъзи романи

 „Нощта на скорпиона“ – двадесета книга в поредица „Човешката библиотека“


◊ СЪБИТИЕТО

На 4 декември поредица „Човешката библиотека“ празнува рожден ден: девет години от появата на „Последният еднорог“ от Питър С. Бийгъл по българските земи. Същевременно поредицата отбелязва и друг юбилей: своето двадесето издание – романа „Нощта на скорпиона“ от Мария Гюзелева.

Какво се случва, когато две деца развият телепатични способности?

Един ден петгодишната Андреа изненадва родителите си с разсъждения, твърде зрели за възрастта й.

Тринайсетгодишният Даниел изведнъж осъзнава, че може да разговаря в ума си с непознато момиче и тя да му предава сънищата си.

Какво се случва, когато двама възрастни разкрият отдавна пазена тайна?

Любомир Герасков и Емилиан Ставрев трябва да се изправят пред това, което от толкова години се стараят да забравят, и да решат колко от истината е нужно да споделят със света.

Кой или какво е Амнеел от сънищата на Андреа? И какъв е смисълът да виждаш бъдещето, ако не правиш нищо, за да промениш несправедливостите?

„Нощта на скорпиона“ е дебютният роман на Мария Гюзелева. Той получи отличие в Конкурса за български фентъзи романи, проведен от Сборище на трубадури, Човешката библиотека и издателство MBG Books през 2012 г., редом с „Ех, магесническа му работа“ на Калоян Захариев.

Романът излиза в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.


За повече:
http://choveshkata.net/blog/?p=5619



Автор:
Екип на Човешката библиотека
Публикация:
11.12.2015 г. 18:59
Етикети:
поредицанова книгаЧовешката библиотека
Нощта на скорпиона
Мария Гюзелева
Посетено:
1226
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22607-noshtta-na-skorpiona-dvadeseta-kniga-v-poreditsa-choveshkata-biblioteka