Издания / премиери

Премиера на „Сбогуване с нарцисизма” от Петър Чухов в София

9 декември 2015, 19 часа, Литературен клуб „Перото” - НДК

Премиера на „Сбогуване с нарцисизма” от Петър Чухов в София


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство „Жанет 45” ви кани на 9 декември от 19 часа в Литературен клуб „Перото” в НДК, където ще бъде представена книгата „Сбогуване с нарцисизма” от Петър Чухов, стихосбирката, която беше номинирана за наградата „Николай Кънчев” 2015 г.

За книгата ще говори Йордан Ефтимов, а в събитието със свои думи и стихове ще участват също Екатерина Йосифова (редактор на „Сбогуване с нарцисизма”), Марин Бодаков, Иван Ланджев и други, редактирали през годините автора или редактирани от него. Ще чуем какво има да каже и художникът на книгата Капка Кънева. Присъствието на самия автор не е наложително, но се очаква.


◊ ЗА КНИГАТА

„Сбогуване с нарцисизма” (издадена от ИК „Жанет 45”) е тринадесетата книга на Чухов. Тя е разделена на две части – „Любовна херостратегия” и „Ябълка в огледалото” – и съдържа стихотворения, писани през последните години, някои от които са печелили национални награди за поезия като „В полите на Витоша”, „Магията Любов”, „Славейкова награда” и др. Авторът досега има издадени още девет стихосбирки, две томчета с проза и книга за деца. Освен това пише музика и текстове и свири в етно рок групата „Гологан”, Par Avion Band и групата за поезия и алтернативен рок “ЛаТекст”, с която представя стиховете си.

„Стихотворенията на Чухов? Те са като бадеми. Изящните им черупки проблясват меко, примамват те в книгата, гладки, ясни и непроницаеми. Но когато схрускаш със зъб повърхността на текста, вкусваш ядката на горчивината. Преглъщаш онези отрови на общуването, от които само чувствителен майстор като Чухов няма да се уплаши да сподели с теб, за да те излекува.”
Марин Бодаков

„В кратките мигове на осенение, когато този неумолим хирург – времето – прави разрез в сърцето, любовта, душата и мислите, поетът стои с игла и конец  от думи и само той успява да надзърне какво има в дъното на разреза, преди да се опита да го зашие, за да ни го подари като стих. Ако ви се прииска някой ден да  се сбогувате с нарцисизма и да се върнете в хармонията, прочетете поетичните видения в новата книга на Петър Чухов. Може и да се разпознаете в някое от тях и да намерите рецептата!”               
Аксиния Михайлова

Информация за книгата и представянията й в различни градове, както и други събития около нея, можете да намерите тук.

Автор: Илиана Илиева
08.12.2015 г. 11:14
Посетено: 814
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22551-premiera-na-sboguvane-s-nartsisizma-ot-petar-chuhov-v-sofiya