Издания / премиери

„Библията за деца от 7 до 77 години“ на Софийския международен панаир на книгата

Представяне на книгата - 12 декември, 16,00 ч., сцена на третия етаж - НДК

„Библията за деца от 7 до 77 години“ на Софийския международен панаир на книгата


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство „Нов живот“ прави вашите коледни празници по-топли и емоционални с разкошния текст на „Библията за деца от 7 до 77 години“. Книгата е акцент на щанда на издателството, № 413 на четвъртия етаж, НДК.

Изданието ще бъде представено на 12 декември, събота, от 16,00 ч. на сцената на третия етаж на НДК, с участието на илюстратора му проф. Виктор Паунов и арт-ателиета за деца. Заповядайте с вашите малчугани между 5 и 11-годишна възраст. Вземете „Библията за деца от 7 до 77 години“ с намаление и автограф, докато децата изработват фигурките на героите от историята за Рождество.


◊ ИЗДАНИЕТО

"Библията за деца от 7 до 77 години" е написана от Артър Максуел, познат като чичо Артур. Историите й се раждат, когато като младия татко Артур приспива децата си Маурин и Греъм. Разказани с изключителна емоция, те дават много повече от информация за библейските герои и събития. Добре подбрани детайли и неочаквани взаимовръзки ни въвличат в света на хора, които се оказват много близки до нас. Разказите описват етичните концепции така, че едно дете на 7 години да ги разбере, а един възрастен на 77 години да потъне в разсъждения.

Историите излизат в 10 тома през 20-те години на ХХ век и успехът им надминава всички очаквания. Продадени са близо 35 милиона екземпляра. Чели са ги децата на президента Кенеди, а настоящата кралица на Великобритания Елизабет II поръчва пълния комплект за кралското семейство. През  1950 г. Артър Максуел събира най-важните истории в един том, The Bible Book, от който са продадени над 10 милиона копия. Това е книгата, която ще имате удоволствието да държите в ръцете си под заглавието „Библията за деца от 7 до 77 години“.

Илюстрациите на книгата са дело на проф. Виктор Паунов, който съчетава своя стил и пасторалното излъчване на текста в прекрасни визуални послания.  


Очакваме ви!

• 8-13 декември, НДК, щанд №413 на четвъртия етаж, Издателство „Нов живот“

• 12 декември, събота, 16,00 ч., сцена на третия етаж, представяне на книгата. Заповядайте с децата си между 5 и 11-годишна възраст, за да изработят фигурките на героите от Рождество, вземете „Библията за деца от 7 до 77 години“ с намаление и автограф от художника на изданието проф. Виктор Паунов.




Автор:
Издателство "Нов живот"
Публикация:
06.12.2015 г. 14:09
Етикети:
Издателство Нов животпанаир на книгата
Артър Максуел
детска библия
коледен базар на книгата
Библията за деца от 7 до 77 години
Посетено:
1267
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22531-bibliyata-za-detsa-ot-7-do-77-godini-na-sofiyskiya-mezhdunaroden-panair-na-knigata