Издания / премиери

Премиера на „Сезонът на Йоана“ от Яница Радева

Част от програмата на Софийския международен панаир на книгата

Премиера на „Сезонът на Йоана“ от Яница Радева


◊ СЪБИТИЕТО

ИК „Хермес“ и Яница Радева Ви канят на 10 декември 2015 г. от 19:00 ч.
в НДК, Сцена, ет. 3 на премиерата на „Сезонът на Йоана“.

За книгата ще говорят Емилия Дворянова и Кристина Йорданова, а музиката ще звучи благодарение на Габриела Томова. 

Премиерата е част от културната програма на Софийския международен панаир на книгата. Изданието е реализирано от ИК „Хермес“. Художник на корицата е Маргарита Дончева.


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

"Сезонът на Йоана“ е втората белетристична книга на Яница Радева, в която изживяванията са насочени към вглъбеното очакване. Усърдният бод на иглата съшива не само поредното ръкоделие на Йоана, но с дълбочина и съчувствие – драмата на човешкия живот в съвременното общество. Всяка съдба, жест и име са важни и неслучайно „повикани“ в сюжета, за да бъде изваян неизбежният сезон и на един докрай обтегнат живот.

Яница Радева дебютира със стихосбирката „Друг ритъм“ (2003). През 2011 г. е публикувана „Бонбониерата“ (белетристика, 2011), която през 2012 г. получава Грамота за млад автор от Министерството на културата. „Кошерът на думите“ (поезия, 2012) е номинирана за наградата „Николай Кънчев“ през 2012 г., монографията „Обетован кръг. Времена и пространства в поезията на Иван Теофилов“ (2014) е с номинация в раздела за хуманитаристика в конкурса на Портал Култура. Участвала е в семинара по творческо писане на фондация „Елизабет Костова“ и в школата по творческо писане на писателката Емилия Дворянова.

Автор:
Организаторите
Публикация:
02.12.2015 г. 14:18
Посетено:
1571
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22500-premiera-na-sezonat-na-yoana-ot-yanitsa-radeva