Издания / премиери

Премиера на „Край до край“ от Стефан Стефанов

3 декември 2015, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото“

Премиера на „Край до край“ от Стефан Стефанов


◊ ПОКАНА

На 3 декември от 19:00 ч. Стефан Стефанов и издателство „Колибри“ с гордост ще представят „Край до край“ – сатиричен и отчасти стряскащо реалистичен разрез на родната & международната действителност, в които съществуваме, борим се и продължаваме напред&назад, всички заедно.

Домакин на премиерата на сборника ще е Литературен клуб „Перото“ в НДК, а за изключителното настроение на гостите ще се погрижат няколко изненадващи тематични колаборации.

Ето как редакторът на „Край до край“ Светлозар Жеков описва книгата: „Втората книга на Стефан Стефанов - „Край до край“ показва новото лице на младото поколение в българската проза – дръзко, по-скоро смело и вярващо, отколкото алиенирано и песимистично. Следователно и по-различно от вече омръзналия ни постмодернистичен О-писател. Разказите на Стефан Стефанов ще ни спечелят със заразяващата страст към истината, но и с равновесието между факт и художествена измислица, внушаващо (с непретенциозни на пръв поглед белетристични средства) тревожни, даже ужасяващи метафори за настоящето и бъдещето ни. Без да са пряко свързани идейно-тематично с големите български сатирици от класиката ни, разказите от „Край до край“ показват раждането на нов истински талант, който би могъл да продължи традицията им.“

Стефан Стефанов е роден на 18.08.1986 г. в София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София – специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн издания. Дебютната му книга „Горе&Долу“ е издадена през 2013 г. от издателство „Св. св. Кирил и Методий“.

Очакваме Ви на 3 декември в 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото"!



Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
01.12.2015 г. 14:05
Посетено:
880
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22494-premiera-na-kray-do-kray-ot-stefan-stefanov