Издания / премиери

Представяне на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа” от Симеон Дянков и Андерс Аслунд

24 ноември 2015 г., 19:00 ч., Национален археологически музей

Представяне на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа” от Симеон Дянков и Андерс Аслунд


◊ ПОКАНА

Издателство „Колибри” има удоволствието да ви покани на българската премиера на книгата „След Стената. Преходът в Източна Европа” от Симеон Дянков и Андерс Аслунд!

„След Стената. Преходът в Източна Европа” е първото по рода си обобщено изследване на икономическия преход в страните от Източна Европа и бившия Съветски съюз след падането на Берлинската Стена. Текстовете за промените в различните държави са представени от водещи политици – участници в събитията. Бившият премиер и президент Вацлав Клаус е автор на изследването за Чехия, статията за Полша е на Лешек Балцерович, за Естония - на Март Лаар. Промените в Словакия са разгледани от Иван Миклош, в Грузия – от Михаил Саакашвили, в Унгария - от Лайош Бокрос, в България - от Симеон Дянков. Бившият български вицепремиер анализира и микроикономиката на прехода в региона. Всички те стигат да извода, че успешните реформи в Източна Европа са дело на визионери, които не се страхуват да предприемат ранни, радикални и комплексни промени.

Сред авторите в сборника са и директорът на Центъра за европейски политически изследвания Даниел Грос, професорът в Женевския международен институт Шарлз Виплош и политологът от Калифорнийския университет Даниел Трейсман.

Заповядайте на 24 ноември 2015 г., вторник от 19:00 ч. в Националния археологически музей, ул. „Съборна” 2 в София. Книгата ще бъде представена лично от Симеон Дянков и от Иван Миклош - вицепремиер и министър в няколко правителства на Словакия.

Очакваме ви!


Автор: Издателство Колибри
21.11.2015 г. 11:59
Посетено: 1450
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22423-predstavyane-na-knigata-sled-stenata-prehodat-v-iztochna-evropa-ot-simeon-dyankov-i-anders-aslund