Издания / премиери

Премиера на „Младост“ от Паоло Сорентино

Режисьорски роман, дал живот на едноименния филм, който покори Кан

Премиера на „Младост“ от Паоло Сорентино


◊ ПОКАНА

На 23 ноември 2015 излиза от печат „Младост“, един безпрецедентен режисьорски роман, дал живот на едноименния филм на Паоло Сорентино, който покори Кан през пролетта на тази година!

„Младост“ (превод: Вера Петрова) е упоителен кинематографичен разказ, зареден с лиризъм, ирония, носталгия и оптимизъм. С режисьорска лекота и размах авторът разказва за младостта, която никога не си отива съвсем и продължава да дебне остарелите тела в бели халати, потърсили утеха и намерили спомен за някогашна безгрижност в луксозен хотел сред величествените швейцарски Алпи. „Младост” е книга за свободата на духа, който няма възраст, за неувяхващата дарба на големия артист, от чиято памет може да се изличи всичко, но не и поривът да твори, за неизбежния сблъсък и за помирението между поколенията.

Провокативният италиански режисьор и сценарист Паоло Сорентино е известен на българския зрител с филмовия портрет на италианския премиер Джулио Андреоти „Il Divo”, който спечели наградата на журито в Кан през 2010 г. и беше номиниран за 16 награ­ди „Давид на Донатело”, както и с киношедьовъра „Великата красота“, носител на „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм за 2014 година. „Младост“ с участието на Майкъл Кейн, Харви Кайтел и Джейн Фонда без съмнение е едно от явленията на Международния филмов фестивал в Кан през 2015 г. Жури, публика и критици оценяват високо лентата заради универсалната тематика и ведрия поглед към старостта, лишен от съжаления, страхове и униние.

• Премиерата на книгата ще се състои в рамките на филмовата прожекция на 21 ноември, събота, от 18:00 ч. в Зала 1 на НДК.

Очакваме ви!

 

 


Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
20.11.2015 г. 21:21
Посетено:
2504
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22422-premiera-na-mladost-ot-paolo-sorentino