Издания / премиери

Представяне на сборника „Празникът на Кирил и Методий – пространства на духа”

Първото интердисциплинарно изследване в широка славяно-европейска перспектива, осъществено от интердисциплинарен международен екип

Представяне на сборника „Празникът на Кирил и Методий – пространства на духа”


◊ ПОКАНА

В навечерието на Деня на народните будители и в чест на 1200-годишнината от безсмъртието на Методий, екипът на проект „Празникът на св. Кирил и Методий – от националното към европейското духовно пространство. История, тенденции, перспективи” (Фонд научни изследвания, ДОО2 – 315/12.2008) има удоволствието да Ви покани на представянето на двутомното издание „Празникът на Кирил и Методий – пространства на духа”.

Събитието ще се състои на 29 октомври 2015 г., 17.00 часа, в зала №19 на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей, ул. „Московска”, 6 А.

Двата тома представят празника на Кирил и Методий в широка национална и европейска перспектива. Първият том е посветен на честванията му в Европа, вторият - в България. В изданието участват 27 автори - етнолози, фолклористи, социолози и музеолози. Двутомникът е резултат от проекта "Празникът на Св. св. Кирил и Методий - от националното към европейското културно пространство. История, тенденции, перспективи".

Сборникът е първото интердисциплинарно изследване в широка славяно-европейска перспектива, осъществено от интердисциплинарен екип от специалисти (български и от чужбина), което отразява съвременните реализации и тенденции на развитие на празника в постмодерния период.

Очакваме Ви!

 


Автор: Петър Кърджилов, ИЕФЕМ - БАН
27.10.2015 г. 17:14
Посетено: 2121
Етикети: сборник, представяне на книга, ИЕФЕМ БАН, Празникът на Кирил и Методий
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/22222-predstavyane-na-sbornika-praznikat-na-kiril-i-metodiy-prostranstva-na-duha